Састанак са делегацијом Републике Српске, приоритет решавање плутајућег отпада

Сандра и Сара 1.jpg

Састанак са делегацијом Републике Српске, приоритет решавање плутајућег отпада

Интензивирање сарадње Србије, Републике Српске и Црне Горе на решавању проблема плутајућег отпада на Лиму и Дрини приоритет је у будућем заједничком раду, речено је данас током састанка представника више министарстава из Републике Србије и Републике Српске.

Државна секретарка Министарства заштите животне средине Сандра Докић рекла је да је Србија спремна да помогне у изналажењу решења.

"Сваке године велике количине отпада долазе и страхујемо да ланчанице које смо поставили неће моћи да га зауставе и да ће доћи до озбиљних последица“, рекла је Докић.

Министар просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске Бојан Випотник додао је да је неопходно укључити и црногорску страну, јер одатле долази највећа количина плутајућег отпада.

Сандра и Сара 2.jpg

Државна секретарка Сара Павков истакла је да је поред тога, веома важно да се ради на заштити природе, за шта су дефинисани кораци на сарадњи на прекограничном Резервату биосфере “Тара-Дрина” за заједнички еколошки коридор - Дрину.

Делегацију Србије током данашњег састанка предводио је министар за јавна улагања Дарко Глишић, а састанку су присуствовали и министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић, министар без портфеља Новица Тончев и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.