Састанак са Делегацијом Европске уније

Састанак са Делегацијом Европске уније

20141029_111130Државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине мр Стана Божовић састала се данас са представницима Делегације Европске уније у Србији, шефом Одељења за пољопривреду и заштиту животне средине у Делегацији и Ричардом Масом и менаџером пројекта у области животне средине Рајнером Фројндом.

20141029_123308Тема разговора биле су напредак Србије на путу ка ЕУ у области животне средине, припреме за наставак преговора – билетерални скрининг у Бриселу и даљи наставак сарадње на пољу заштите животне средине, са посебним акцентом на имплементацију пројеката у области животне средине.

''У септембру су отворени преговори за поглавље 27 за област животне средине које представља најкомплексније, најобимнјије и најскупље поглавље, за које држава Србија има капацитете. Пред нама је велики посао и Србија је спремна за све изазове које је очекују. Стална комуникација и сарадња релевантних ЕУ институција је од велике помоћи и значаја, како би лакше достигли стандарде ЕУ'', истакла је Божовић.

Билатерални скрининг, на којем Србија излаже стање у овој области, планиран је од 17. до 21. новембра. Делегацију Србије ће предводити шеф преговарачке групе, државни секретар мр Стана Божовић.