састанак Министарствa пољопривреде и заштите животне средине и Министарствa унутрашњих послова поводом разматрања жалби Савета Европе о могућем кршењу Бернске конвенције

састанак Министарствa пољопривреде и заштите животне средине и Министарствa унутрашњих послова поводом разматрања жалби Савета Европе о могућем кршењу Бернске конвенције

20170316_102651У четвртак, 16. 03. 2017.год., у згради СИВ III, на Новом Београду, одржан је састанак Министарствa пољопривреде и заштите животне средине и Министарствa унутрашњих послова поводом разматрања жалби Савета Европе о могућем кршењу Бернске конвенције и припреме извештаја о напредку у вези предузетих мера спречавања нелегалног тровања строго заштићених врста птица и нелегалне употребе и промета недозвољених хемијских супстанци за заштиту биља (Карбофуран/Фурадан 35 SТ) које су најчешћи узрок тровања.

Састанку су присуствовали представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Сектора за заштиту животне средине и Сектора инспекције за заштиту животне средине и представници Министарства унутрашњих послова из Управе граничне полиције, Управе криминалистичке полиције (Служба за борбу против организованог криминала и Служба за сузбијање криминала) и Управе за међународну оперативну полицијску сарадњу (ИНТЕРПОЛ-ЕВРОПОЛ-СЕЛЕК). На састанку је договорено да се интензивира поступак доношења Протокола о поступању и сарадњи органа и организација у сузбијању нелегалног убијања, заробљавања и трговине дивљим животињским врстама на Влади.

У складу са делокругом рада успоставиће се континуирана контрола и надзор укључујући ефикасан и ефективан увиђај на лицу места у сарадњи са јавним тужиоцем као и размена детаљних информација по пријавама о нелегалним актинвостима.