Поступање са секундарним сировинама са освртом на радиоактивност

Поступање са секундарним сировинама са освртом на радиоактивност

Привредна комора Србије у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштите животне средине - Сектор инспекције за заштиту животне средине, организује 8. децембра 2015. године, од 11:00 до 15:00 часова, презентације на тему поступања са секундарним сировинама, у Пословној згради Привредне коморе Србије (Теразије 23, II спрат, велика сала).

Тема презентација биће сакупљање и поступање са секундарним сировинама са освртом на метални отпад и процедуре за контролу радиоактивности секундарних сировина у поступку сакупљања, прераде, увоза, извоза и транзита.

Циљ презентација је едукација и јачање превентивних мера код сакупљања и поступања са секундарним сировинама са освртом на метални отпад, и са посебним акцентом на контролу радиоактивности секундарних сировина у поступку сакупљања, прераде, увоза, извоза и транзита, како би се спровеле прописане мере заштите здравља људи и животне средине од штетног дејства јонизујућих зрачења.

Сви заинтересовани (сакупљачи секундарних сировина - металног отпада, који имају складишта, прерађивачи металног отпада, ваљаонице алуминијума и бакра, ливнице и представници Министарства и Агенција) могу се пријавити за учешће попуњавањем Пријавног листа који се може преузети са сајта Привредне коморе Србије https://www.pks.rs/Dogadjaji.aspx, најкасније до 3. децембра 2015. године до 15:00 часова.