Отворена изложба „НАЈЛЕПША СРБИЈА“ на Сава Променади

Отворена изложба „НАЈЛЕПША СРБИЈА“ на Сава Променади

Изложба под називом „Најлепша Србија!” у организацији Министарства за заштиту животне средине отворена је од данас, 27. августа 2020. године, на Сава Променади у Београду на води.

Поставку изложбе „Најлепша Србија“ чине посебне фотографије националних паркова, паркова природе, предела изузетних одлика, специјалних резервата природе, споменика природе, односно подручја у Србији која су због својих нарочитих вредности и лепота стављена под заштиту државе. Поред заштићених подручја, представљене су и друге еколошки важне теме, пројекти  догађаји, који су допринели бољем квалитету животне средине у нашј најлепшој Србији.

Од формирања Министарства заштите животне средине 2017. до јула 2020. године проглашено је 15 нових заштићених подручја од националног интереса. Површина заштићених подручја повећана је за 102.886 хектара, пошумљено је нових 329,38 хектара земљишта, уклоњено 3700 тона опасног отпада, изграђени су бројни локални и регионални системи управљања отпадом, као и пројекти и постројења за третман отпадних вода...

Министарство упућује позив свима који воле Србију да посете ову изложбу и виде најлепше крајеве наше земље, истовремено упућује и апел да чувамо Србију, јер она је најлепша када је сви чувамо и бринемо о њој.

[embed]/sites/default/files/video/2020/Najlepsa%20Srbija%20-%20final%20film%20-%202.25.mp4[/embed]