Одржан билатерални сусрет министра Тривана са министром пољопривреде Мађарске Шандором Фазекашом

Одржан билатерални сусрет министра Тривана са министром пољопривреде Мађарске Шандором Фазекашом

1Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас са министром пољопривреде Мађарске Шандором Фазекашом у Будимпешти, приликом одржавања заједничке седнице  влада  Србије и Мађарске.

На билатералном сусрету министра Тривана са министром пољопривреде Мађарске  у оквиру чије надлежности је и заштита животне средине, разматране су могућности реализовања заједничких пројеката и развијања билатералне сарадње две земље у области заштите животне средине.

У конструктивном и срдачном дијалогу договорено је потписивање новог Меморандума о сарадњи у области заштите животне средине, као и посета експертских делегација које ће разменити искуства и проширити сарадњу у области заштите животне средине .

2Том приликом, истакнута је спремност Мађарске да и даље подржава процес придруживања Србије Европској унији. Спремност Мађарске да ојача сарадњу у области заштите животне средине потврдио је  министар Шандор Фазекаш који је понудио сарадњу и пренос знања у области пречишћавања отпадних вода и заштите природе, и најавио да ће представник Мађарске задужен за питања пољопривреде и заштите животне средине доћи у Београд.

Министар Триван захвалио је на подршци коју мађарски сусед пружа Србији у процесу европских интеграција  и изразио очекивање да ће унапређење сарадње две земље у области екологије допринети свеукупном побољшању квалитета животне средине у читавом региону.

Пријави опасни отпад на opasniotpad@ekologija.gov.rs