Обележен Дан планете земље

Dujanović

Обележен Дан планете земље

Потписивањем уговора о сарадњи са Шумарским, Технолошко-металуршким и Биолошким факултетом Универзитета у Београду, и Факултетом за примењену екологију Футура, као и интернационалном акцијом примарне сепарације отпада у којој је учествовало више од сто студената, на Авали је обележен Дан планете Земље.

Dujanović1„Окосница сарадње академске заједнице и Министарства заштите животне средине биће студентска пракса у свим секторима, али и размена искуства и знања како запослених, тако и асистената и професора. Дан планете Земље, осим 22. априла, у Министарству заштите животне средине обележава се сваки дан резултатима. Драго ми је што сам данас овде, што видим и наше студенте и студенте из других земаља који код нас студирају и живе, у овој акцији примарне селекције отпада. Министарству је то приоритет, кренули смо у изградњу зелене инфраструктуре - регионалних центара за управљање отпадом и трансфер станица “, рекао је државни секретар Министарства Александар Дујановић.

Dujanović4Да би и будуће генерације могле да наставе традицију обележавања овог дана, важно је да се формирају што чвршћи односи са свим заинтересованим странама у области заштите животне средине.

Поред државног секретара МЗЖС Алекасандра Дујановића, обележавању Дана планете Земље присуствовали су и декан Шумарског факултета проф. др Бранко Стајић, декан Технолошко–металуршког факултета проф. др Петар Ускоковић, декан Билошког факултета проф. др Љубиша Станисављевић и декан Факултета за примењену екологију Футура проф. др Светозар Крстић.

У акцији примарне сепарације отпада, поред наших студената са више факултета, учествовали су и студенти који се школују у Србији и живе у Студентском центру „Радојка Лакић“.

Dujanović3