Министарсво подржава ефикаснију правну заштиту животне средине и регионалну сарадњу на том плану

Докић НС 1

Министарсво подржава ефикаснију правну заштиту животне средине и регионалну сарадњу на том плану

Министарство заштите животне средине подржало је циљеве Регионалне конференције“Екологија и право“, која је одржана у Новом Саду у организацији  Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу, Вишег суда у Новом Саду и Адвокатске коморе Војводине, а који се односе на ефикаснију законску заштиту животне средине. Државна секретарка Сандра Докић нагласила је да еколошки криминал наноси велику штету животној средни, здрављу грађана и привреди и да је прекогранична сарадња изузетно значајна за сузбијање таквих појава.

Докић НС 2

Она је навела да је Републичка инспекција за заштиту животне средине повећала број излазака на терен, што је у неким сличајевима резултиралио подношењем кривичних пријава. 

Докић НС 3„Да бисмо били успешнији у овом послу, Министарство је подржало формирање Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине МУП-а Србије, јер она представља значајну подршку рада нашег Министарства“, рекла је Докић.

Она је истакла како је од изузетне важности да се настави са имплементирањем правне регулативе Европске уније у  домаће законодавство,  јер је животна средина најзахтевније поглавље у у процесу приступања Србије ЕУ.