Министарство пољопривреде и заштите животне средине подржало глобалну акцију Сат за нашу планету

Министарство пољопривреде и заштите животне средине подржало глобалну акцију Сат за нашу планету

aaaaaМинистарство пољопривреде и заштите животне средине у оквиру својих надлежности за борбу против климатских промена посвећено усклађује своје активности са свим међународним акцијама у циљу очувања планете.

Државна секретарка Министарства пољопривреде и заштите животне средине др. Стана Божовић је нагласила да је претходна година  била једна од најтоплијих година од када постоје метеоролошка мерења. Влада Републике Србије препознаје важност садашњег тренутка и управо се припрема Национална стратегија борбе против климатских промена којом ће бити дефинисане активности које ће довести до смањења емисија гасова са ефектом стаклене баште.

Током акције WWF Светске организације за природу „Сат за нашу планету“ људи широм света  25. марта у 20.30, искључили су светла на један сат да би показали како заједно можемо ублажити климатске промене и допринети очувању природе.

Под слоганом „Уштеди енергију, поштеди планету“ ове године се у Србији скоро 400 партнера укључило у акцију: градови, општине, јавне установе, школе, компаније, организације цивилног друштва, као и бројне познате личности. Прилагођавање на климатске промене мора постати наша реалност, а WWF на то подсећа и ове године организацијом десетог, јубиларног Сата за нашу планету.   Глобална акција „Сат за нашу планету“, у свету позната као Earth Hour, обележава се данас на свим континентима и укључено је око 187 земаља.

Акцију „Сат за нашу планету“ подржало је Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, Град Београд, Град Нови Сад и Стална конференција градова и општина, као и многобројне школе, организације цивилног друштва и компаније

Најпознатије светске знаменитости поновно су биле симбол „Сата за нашу планету“, Ајфеловом торњу, римском Колосеуму или лондонском Биг Бену искључивањем јавне и декоративне расвете придружили су се и зидине Калемегданске тврђаве, мостови, Стари двор, Дом Народне скупштине, споменик Кнезу Михаилу, Храм Светог Саве, Петроварадинска тврђава, Нишка тврђава и многи други објекти.