Министарки Ирени Вујовић додељена Плакета општине Нова Варош

Министарки Ирени Вујовић додељена Плакета општине Нова Варош

Министарки Ирени Вујовић додељена Плакета општине Нова Варош

Општина Нова Варош доделила је, поводом Дана општине, признање министарки заштите животне средине Ирени Вујовић за изузетну подршку у реализацији еколошких пројекта у златарском крају. Плакету је у име министарке примио државни секретар Александар Дујановић.

Дујановић је грађанима Нове Вароши честитао Дан општине и захвалио на урученом признању.
-Министарка је препознала проблеме овог краја и ове године су опредељена средства за бројне пројекте, не само у Новој Вароши, већ и у суседним општинима. Један од најзначајних свакако је изградња трансфер станице Бањица на којој ће се селектовати отпад из Нове Вароши и суседне три општине и даље ће се одвозити на регионалну депонију у Ужицу – рекао је Дујановић.

Министарки Ирени Вујовић додељена Плакета општине Нова ВарошДржавни секретар је додао да су важни пројекти и плутајуће баријере на Лиму, како се више не би поновиле слике од претходне зиме, када је Потпећко језеро било затрпано великом количином пливајућег отпада.


-Захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом, министарство из којег долазим подржало је и пројекат заштите земљишта и уређење стазе на Златару, санацију више дивљих депонија на територији Нове Вароши, а обезбедили смо и нове канте и контејнере за ову општину. Очекујем и у будућности још бољу сарадњу и позивам  председника и општинско руководство да и следеће године прате конкурсе министарства и припремају пројекте, како бисмо заједничким снагама још више унапредили еколошку слику ове општине –истакао је Дујановић.