Министарка Вујовић: Затварање и санирање депоније у Тополи

Topola deponija Vujović 2

Министарка Вујовић: Затварање и санирање депоније у Тополи

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић посетила је данас Тополу и разговарала са општинском управом како би се решио проблем несанитарне депоније у насељу Торови.

Topola deponija Vujović 3"Циљ Владе Републике Србије и Министарства на чијем сам челу је Србија без несанитарних депонија. Данас сам у Тополи како бисмо договорили кораке за затварање и санирање депоније Торови, која постоји већ 60 година и простире се на 1,1 хектара. У току су радови на санирању депонија у Руми, Пожеги и Зрењанину, а како сам имала прилику да данас разговарам и са одборницима и активистима, драго ми је што је, и поред несугласица на локалу, заједничка жеља свих да се депонија Торови санира. Министарство заштите животне средине предано ради са нашим европским партнерима на уређењу  шест регионалних центара али, истовремено, и са локалним самоуправама", истакла је министарка Вујовић.

Општина Топола ће до краја године израдити пројекат потпуног затварања, санације и рекултивације депоније "Торови", и са њим учествовати на конкурсу Министарства заштите животне средине  у 2024. години.

Topola prečistač VujovićМинистарка Вујовић обишла је и пречистач отпадних вода чији је капацитет 8.000 еквивалент становника и на који је прикључено већ око 4.000 корисника. Општина је Министарству доставила пројекат изградње недостајуће канализационе мреже у дужини од 15 километара.

"Топола је један од добрих примера општина у Србији, које имају пречистач који је у функцији. Министарство ће помоћи Општини у изградњи недостајуће канализационе мреже, као и у унапређењу рада самог пречистача. Само здрава животна средина је прави пут за развој наше деце и развој сваке општине у Србији",нагласила је министарка Вујовић.

Topola prečistač Vujović 2