Министарка Вујовић са представницима НАЛЕД-а о сарадњи и заједничким пројектима

Irena Vujovic sa predstavnicima NALED-a

Министарка Вујовић са представницима НАЛЕД-а о сарадњи и заједничким пројектима

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић састала се данас са представницима НАЛЕД-а са којима је разговарала о активним пројектима у области заштите животне средине, као и о моделима будуће сарадње.

Министарка је присутне упознала са кључним проблемима и изазовима у домену заштите животне средине и предочила им планове министарства за наредни период.
 
-Ове године ће у фокусу бити изградња фабрика за прераду отпадних вода, пројекти за ублажавање аерозагађења, управљање отпадом и изградња нових регионалних центара, као и измене одређених закона у чему ће нам бити веома значајна ваша помоћ – навела је Вујовић.
 
Представници НАЛЕД-а упознали су ресорну министарку са пет тренутно активних пројеката у области заштите животне средине.
 
На састанку је изнет предлог НАЛЕД –а за успостављање одрживог система сакупљања и рециклаже амбалаже, израдом студије за управљање амбалажним отпадом и депозит студије у партнерству са Министарством заштите животне средине.
 
Саговорници су разменили мишљења о уређењу система накнада у области заштите животне средине, подршци јединицама локалне самоуправе и концепту циркуларне економије, као једном од приоритета чијој је имплементацији НАЛЕД заинтересован да допринесе.