Министарка Вујовић са амбасадором Немачке Томасом Шибом о сарадњи и пројектима у области заштите животне средине

Irena Vujovic i Tomas Sib

Министарка Вујовић са амбасадором Немачке Томасом Шибом о сарадњи и пројектима у области заштите животне средине

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић састала се данас са амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом, директором Немачке развојне банке у Србији Ридигером Хартманом и директорком Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) у Србији Данијелом Функе, са којима је разговарала о будућој сарадњи и плановима ресорног министарства у наредном периоду.

Вујовић је указала на значај подршке ГИЗ и Немачке развојне банке у реализацији важних пројеката у Србији, међу којима су и пројекти из области заштите животне средине.

-Верујем да можемо остварити још тешњу сарадњу у складу са приоритетима и развојним циљевима Владе и министарства, који се тичу управљања чврстим отпадом, отпадним водама и пројектима за побољшање квалитета ваздуха. Немачка је важан економски и политички партнер Србије и ваша подршка ће нам бити драгоцена како у реализацији планираних пројеката, тако и у имплементацији Зелене агенде и усклађивању са стандардима ЕУ – рекла је Вујовић.


Амбасадор Шиб је навео да је данашњи састанак био интензиван и подсетио да немачко-српска развојна сарадња траје дуго.

-Имамо квалитетну сарадњу са Владом Србије и драго ми је да сте у оквиру ресора заштите животне средине идентификовали кључне проблеме и дефинисали приоритете. Пред вама су велики изазови, рачунајте на нашу подршку у реализацији пројеката и у будућности – рекао је амбасадор Шиб.Irena Vujovic i Tomas Sib


Приликом првог сусрета министарке Вујовић и амбасадора Немачке договорен је и следећи састанак на којем ће тема бити конкретни пројекти.


Данашњем састанку у Палати Србија присуствовао је и државни секретар Министарства заштите животне средине Александар Дујановић.