Министарка Ирена Вујовић почасна грађанка Пријепоља

Министарка Ирена Вујовић почасна грађанка Пријепоља

Министарка Ирена Вујовић почасна грађанка Пријепоља

Министарки заштите животне средине Ирени Вујовић уручено је данас jавно признање „Почасни грађанин Општине Пријепоље“, за изузетан допринос заштити животне средине, развоју и афирмацији ове општине. Признање је уручено на свечаности поводом Дана општине, који се данас обележава у Пријепољу.

Вујовић је, захваливши на признању, рекла да данас са поносом може да се обележи овај дан, јер је заједничким радом санирана и рекултивисана депонија Стањевине, чиме је решен вишедеценијски проблем, који нико до сада није успео да реши.

Министарка Ирена Вујовић почасна грађанка Пријепоља- Можемо да будемо поносни што будућим генерацијама у наслеђе не остављамо сметлиште, већ ћемо им оставити зелену оазу, чистије и лепше Пријепоље. До краја године завршићемо трансфер станицу „Бањица“, а затим следи изградња модерног регионалног центра за управљање отпадом по највишим стандардима, којим ће поред Пријепоља, бити покривене и суседне општине. Значајна средства у овом региону улажемо и у пројекте заштите и очувања земљишта као природног ресурса. Лим ћемо очистити од дивљих депонија, а постављањем плутајућих брана, за које смо већ доделили средства у три општине, заштитићемо реку од отпада који нажалост долази и из суседних држава. Показаћемо да смо одговорнији, марљивији и ефикаснији од других и да нам је приоритет очување животне средине и бољи квалитет живота грађана – поручила је Вујовић.

Министарка је истакла да велика улагања у овај крај не би била могућа да на челу Србије није председник Александар Вучић.

Министарка Ирена Вујовић почасна грађанка Пријепоља- Вођен идејом модерне, јаке и успешне Србије, председник Вучић је спроводио тешке реформе, како би направио економски стабилну државу која крупним корацима иде напред. Створени су чврсти темељи за све што нас очекује у наредном периоду. Поред нових фабрика и радних места, нових путева, пруга, школа и здравствених објеката, у фокусу је и изградња зелене инфраструктуре. Све то заједно представља правац будућег развоја наше земље. Ми смо претходних месеци у Пријепољу и околини показали да удруженим снагама можемо да мењамо стање на боље. И зато не треба да се плашимо изазова, већ морамо да се боримо за напредак и радимо више и брже за бољу будућност генерација које долазе – рекла је Вујовић.

Министарка је руководству општине и грађанима захвалила на додељеном признању, нагласивши да је то велика част, али и одговорност.

- Овакво признање се стиче огромним трудом и залагањем, а великим делима заслужује. Потрудићу се да посвећеношћу и резултатима у и будућности оправдам поверење грађана Пријепоља, као и свих грађана Србије – поручила је Вујовић.