Министар Триван подржао јачање административних капацитета АП Војводине за решавање покрајинских еколошких проблема

Министар Триван подржао јачање административних капацитета АП Војводине за решавање покрајинских еколошких проблема

Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас у Новом Саду са председником Покрајинске владе Игором Мировићем, са којим је разговарао о најактуелнијим питањима заштите животне средине. Том приликом, разматрана је будућа сарадња Министарства заштите животне средине и Покрајинске владе.

Саговорници су се сагласили да је заштита животне средине свакако један од најважнијих приоритета АП Војводине и Републике Србије у целини, те да ће бити формиран заједнички тим који ће радити на овим питањима, и решавању из прошлости нагомиланих еколошких проблема.

У разговору је исказана спремност председника Мировића да АП Војводина повећа своје административне капацитете у овој области и формира засебан секретаријат за заштиту животне средине. Министарство ће са своје стране учинити све да помогне реализацију свих еколошких пројеката у Војводини, истовремено сарађујући са свим институцијама, локалним самоуправама, али и јавним предузећима. Посебно је указано на важност сарадње Министарства са јавним предузећима „Воде Војводине“ и „Војводинашуме“.