Министар Триван на конвенцији Свети Хуберт – Клуб Србија

Министар Триван на конвенцији Свети Хуберт – Клуб Србија

Министар заштите животне средине Горан Триван присуствовао је данас свечаној  конвенцији ловачког удружења Свети Хуберт – Клуб Србија, која је одржана поводом оснивања Паневропске мреже клубова Свети Хуберт и јачања сектора ловства у Србији.

У свом обраћању на свечаном скупу, министар Триван истакао је значај деловања организација и удружења који својим уважавањем природе и значаја њеног очувања  могу допринети заштити животне средине и заштити биодиверзитета Србије, што је  један од приоритета Министарства заштите животне средине. „Времена од када су оваква друштва настајала су се променила, природа се променила. У данашње време када Планета проживљава праву агонију због поступака људи, потребне су организације које ће уважавати бригу о природи, и оне се могу сматрати  својеврсним еколозима“, рекао је Триван, и изразио  подршку Светом Хуберту – Клуб Србија као организацији која се својим радом залаже за поштовање законских правила и норми у сектору лоства, чувајући драгоцену, неопходну равнотежу у природи.

Свети Хуберт је једна од најпрестижнијих ловачких асоцијација на свету, основана пре више од 300 година, са идејом очувања дивљих животиња и њихових станишта, као и неговања традиције етичког лова и риболова.  Како је нагласио председник удружења Свети Хуберт – Клуб Србија Александар Ђурђев, Свети Хуберт представља својеврсни ловачки „тинк – тенк“, чији су чланови утицајни лидери у својим професијама, спремни да посвете своје време у циљу развоја ловства и целокупног друштва, али и промоције традиционалне српске ловачке етике, одржавања пријатељских односа међу ловцима и промовисања ловног туризма у Србији.

На конвенцији свечано је потписан Манифест о оснивању Паневропске мреже клубова Свети Хуберт, што ће допринети јачању међународне сарадње у овој области, и развоју српског ловства у респектабилну привредну грану од посебног значаја, уз остварење производних, социјалних, финансијских и еколошких циљева.