Креће изградња канализационе мреже у Горњем Милановцу

kmGornjiMilanovac

Креће изградња канализационе мреже у Горњем Милановцу

Уговор о извођењу радова на изградњи канализационе мреже у општини Горњи Милановац потписан је данас у Београду у присуству министарке заштите животне средине Ирене Вујовић, чиме званично почиње и реализација великог инфраструктурног пројекта који подразумева изградњу канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадих вода широм Србије.

Уговор са извођачима радова потписалa je заменица директора владине Канцеларије за управљање јавним улагањима Сандра Недељковић, а поред министарке Вујовић потписивању је присуствовао и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Вујовић је истакла да је изградња зелене инфраструктуре међу главним приоритетима министарства које води, као и да се на решавању питања третмана отпадних вода интензивно ради.

kmgm - Потписивањем овог уговора крећемо у изградњу канализационе мреже на девет локација. Градиће се 14,7 километара канализационе и 0,8 километара водоводне мреже, што је уједно и предуслов за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у овој општини. Реч је о важној инвестицији, вредној више од три милиона евра, која ће значајно поправити стање животне средине и унапредити квалитет живота грађана Горњег Милановца – рекла је министарка Вујовић.

Према њеним речима, кроз пројекте Министарства заштите животне средине, у изградњу канализационе мреже и пречистача отпадних вода широм Србије биће уложено 200 милиона евра, а средства су обезбеђена из кредитне линије Банке за развој Савета Европе.  

- Горњи Милановац је прва општина у којој започињемо радове на терену, а на јесен је у плану расписивање тендера и за изградњу првих постројења за прераду отпадних вода у осам градова и општина. Улагањем у ове капиталне пројекте подижемо стандарде заштите животне средине, штитимо наше реке и природу и осигуравамо чистију будућност за наредне генерације – поручила је Вујовић.