Координисана сарадња Министарства и Покрајинске владе у решавању еколошких проблема у Војводини

Координисана сарадња Министарства и Покрајинске владе у решавању еколошких проблема у Војводини

28022018_Mirovic, sastanak Trivan-1Министар  заштите животне средине Горан Триван и председник Покрајинске владе Игор Мировић са сарадницима разговарали су данас у Новом Саду о координацији заједничких активности,  тимском раду на санацији еколошких проблема  и реализацији пројеката у области заштите животне средине на територији Војводине. Сагласили су се да је заштита животне средине један од најзначајнијих приоритета АП Војводине и Републике Србије .

28022018_Mirovic, sastanak Trivan-4      " Србија је  изнад свега, Србија је  једна република и тако треба да функционише и у области заштите животне средине, где треба објединити напоре да се решавају проблеми. " рекао је министар Триван.Указао је да у Србији нема важнијег питања од заштите животне средине и да је захвалан Игору Мировићу председнику Покрајинске владе који је показао да је то питање приоритетно и за Војводину. "Војводина је изузетно добар терен где можемо показати да Република Србија има снаге и воље да реши све проблеме које грађани имају у животној средини. Ово је доказ да је могућа сарадња на свим нивоима власти." истакао је министар Триван и нагласио да ће министарство учинити све да помогне у остваривању свих еколошких пројеката у покрајини, истовремено сарађујући са свим институцијама, локалним самоуправама, нарочито са "Заводом за заштиту природе Војводине, "Водама Војводине" и "Војводинашумама."

28022018_Mirovic, sastanak Trivan-6      "Покрајинска влада и надлежне покрајински секретаријати у сарадњи са Министарством заштите животне средине наступаће координисано и интензивно ће сарађивати ради што ефикаснијег решавања проблема заштите животне средине у Војводини "- изјавио је предсеник Владе АП Војводине Игор Мировић и нагласио потребу значајнијег заједничког финансирања пројеката у тој области. он је додао да то у пракси значи да ће се у свих 45 локалних самоуправа у Војводини  детектовати  еколошки проблеми и координисано решавати проблеми депонија, отпадних вода, израде пројектно-техничке документације и координисати напори када је реч о инспекцијском надзору.

      28022018_Mirovic, sastanak Trivan-13На састанку је договорено да ће се заједнички радити на великим пројектима који се финансирају из државних, покрајинских и локалних буџета и међународних фондова попут санације Великог бачког канала и других пројеката. Договорено је и да се интензивира сарадња свих установа и институција чији је оснивач Република Србија и АП Војводина када је у питању израда закона и подзаконских аката, да бисмо имали боље уоквирен систем у области заштите животне средине, који ће значити ефикасније поступање надлежних органа.