Кампања „Не пали стрњику!“ у седам градова и општина

Кампања „Не пали стрњику!“ у седам градова и општина

Кампања „Не пали стрњику!“ у седам градова и општина

Министарство заштите животне средине је у протекле две недеље, у оквиру кампање „Не пали стрњику!“, а у сарадњи са пољопривредним саветодавним и стручним службама, Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарством унутрашњих послова, одржало едукативне радионице у Пожаревцу, Ваљеву, Бачкој Тополи, Сремској Митровици, Нишу, Ариљу и Јагодини.

Кампања „Не пали стрњику!“ у седам градова и општинаЕдукативне радионице, које су окупиле пољопривреднике, представнике медија и друге заинтересоване грађане, биле су прилика да се разговара о негативним последицама које изазива противзаконито паљење стрњике на отвореном. Током радионица учесници су упознати и са начинима правилног збрињавања жетвених остатака.

Одржана предавања од стране представника Министарства заштите животне средине, Министарства унутрашњих послова и пољопривредних саветодавних и стручних служби још једном су показатељ да је сагледавање овог проблема неопходно из угла више сектора. Закључак је да је паљење жетвених остатака на отвореном агротехничка мера која ствара велику опасност за околину, загађује животну средину, наноси штету пољопривредном земљишту и угрожава биодиверзитет.

​Кампања „Не пали стрњику!“ у седам градова и општина [Кликните и повуците да би померали] ​Стога, још једном апелујемо на одговорно и савесно поступање са жетвеним остацима, јер паљење стрњике и неконтролисани пожари могу довести до озбиљних последица по животну средину.