Државни секретар Иван Карић на панел дискусији „Како се бавити зеленом економијом у Србији“

Државни секретар Иван Карић на панел дискусији „Како се бавити зеленом економијом у Србији“

[caption id="attachment_22946" align="alignleft" width="250"]Фото: Milos Cirkovic Фото: Милош Ћирковић[/caption]

Државни секретар у Министарству за заштиту животне средине Иван Карић отворио је данас панел дискусију „Како се бавити зеленом економијом у Србији“, која је одржана у Новом Саду у организацији Удружења новинара „Ековест“ и уз подршку Министарства заштите животне средине. Циљ овог скупа био је да се размотре нека од питања која се односе на зелену економију у Србији, и на примерима добре праксе укаже на могућности њеног развоја и добробити коју она доноси. Такође, једно од отворених питања на панелу била је и заступљеност ове теме у медијима.

Панел дискусија реализована је у оквиру пројекта „Јачај свест – животна средина је прва вест!“ које је подржало Министарство на овогодишњем конкурсу за пројекте организација цивилног друштва. „Значај партнерства невладиног сектора у пословима заштите животне средине је  несумњив, и зато сматрамо да је потребна већа отвореност према идејама и пројектима организација цивилног друштва“ рекао је Иван Карић у свом уводном обраћању на панелу. „Новоформирано Министарство издвојило је 20 милиона динара за 64 пројекта невладиних организација и медија“, истакао је он. Међутим, ово није довољно, и нова еколошка администрација ће настојати да пружи већу подршку раду еколошких невладиних организација и медија, пре свега већим издвајањем средстава намењеним реализацији успешних пројеката“, истакао је државни секретар. Једна од новина у јачању сарадње са невладиним сектором биће и увођење дана отворених врата за НВО и медије, најавио је Иван Карић.

[caption id="attachment_22947" align="alignright" width="250"]Фото: Милош Ћирковић Фото: Милош Ћирковић[/caption]

На панелу, о концепту циркуларне економије и њеним могућностима говорили су стручњаци у овој области, који су заједно са окупљеним новинарима учинили још један корак ка стављању питања зелене економије у Србији у фокус јавности.