Добра сарадња Србије и Немачке у области заштите животне средине

Добра сарадња Србије и Немачке у области заштите животне средине

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић одржао је данас билатерални састанак са амбасадором Савезне Републике Немачке у Београду Њ.Е. Акселом Дитманом.

Министар Недимовић и амбасадор Дитман констатовали су да две земље имају веома интезивну сарадњу. Као приоритетне теме састанка истакнуте су одрживи раст и запошљавање, где је један од циљева подршка малим и средњим предузећима; област заштите животне средине и процес приближавања Републике Србије Европској унији у области пољопривреде и заштите животне средине.

Министар Недимовић је током састанка истакао да је потребна сарадња у области управљања отпадом и отпадним водама, пречишћавање вода, као и развијање тржишта биомасе у Србији и њено коришћење. Такође, министар се захвалио на многобројним пројектима које је финансирала Влада Савезне Републике Немачке и нагласио да ће Република Србије од 2017. године обезбедити значајна буџетска средства, којима ће се финансирати активности везане за заштиту животну средину.