Делегација МЗЖС на Министарској конференцији о животној средини и здрављу

Ministarska konferencija Dokić

Делегација МЗЖС на Министарској конференцији о животној средини и здрављу

Државна секретарка Министарства заштите животне средине Сандра Докић учествује на Седмој министарској конференцији о животној средини и здрављу, која се одржава у Будимпешти од 5. до 7. јула, у оквиру Европског процеса животне средине и здравља.

Ministarska konferencija Dokić 2Конференцију организује Регионална канцеларија Светске здравствене организације за Европу, у партнерству са Економском комисијом Уједињених нација за Европу и Програмом Уједињених нација за животну средину. Нашу делегацију чине представници Министарства здравља, коју предводи др Весна Туркулов, као и државни секретари Министарства заштите животне средине Роберт Јакша и Сандра Докић.

Државна секретарка Докић учествује у паралелној сесији на тему остваривања људских права на воду и санитацију у оквиру спровођења Протокола о води и здрављу, као и у сесији коришћења партнерства „THE PEP“ (Европски програм за транспорт, животну средину и здравље) за убрзање транзиције ка здравој, нискоугљеничној и одрживој мобилности у Паневропском региону, где представља активности Републике Србије.

Ministarska konferencija Dokić 3Климатске промене, загађење животне средине и губитак биодиверзитета представљају највећу претњу по здравље и добробит садашњих и будућих генерација, а циљ Конференције је постизање снажне политичке посвећености убрзавању напретка у решавању здравствених изазова који произилазе из ових питања.