Билатерални сусрет министра Тривана са члановима делегације УНЕП

Билатерални сусрет министра Тривана са члановима делегације УНЕП

На маргинама Министарске конференције „Иновативна решења за смањење загађења у Југоисточној и Јужној Европи“ која се одржава у Београду, министар заштите животне средине Горан Триван састао се данас са представницима делегације Програма за животну средину Уједињених нација - УНЕП, коју је предводио Гаетано Леони, координатор УНЕП за Медитеран.

Министар Триван изразио је задовољство и захвалност УНЕП-у, највећој светској организацији за животну средину, што је одабрала Србију за домаћина овог значајног међународног скупа, ценећи напоре које наша земља чини на отварању и решавању кључних еколошких питања и јачању међународне сарадње у тим оквирима. „Србија је предузела озбиљне кораке за отварање поглавља 27, решавање питања загађења, кораке који нас приближавају развијеним европским земљама“, истакао је.

Гаетано Леони је рекао да земље региона одликује очуван биодиверзитет, богатство ресурса и знатни развојни капацитети, због чега је смањење загађења нарочито значајан задатак, не само за ово подручје, већ и за целокупну међународну заједницу. Он је изразио пуну подршку Србији у њеним напорима у унапређењу животне средине, као и њеним међународним иницијативама. „Одржавање ове конференције у Београду и њени резултати биће од највећег значаја за одржавање конференције Скупштине УНЕП у Најробију наредне године“, истакао је Леони