Први округли сто заинтересованих страна

IMG_20240528_110556.jpg

Први округли сто заинтересованих страна

Дана 28. маја 2024. године, у просторијама Министарства заштите животне средине одржан је први Округли сто у оквиру пројекта SAFETY4TMF Програма за Дунавски регион (Interreg Danube), са циљем мапирања заинтересованих страна и анализе постојећег законског оквира у области безбедности рударских јаловишта.

IMG_20240528_151509.jpgСастанку су прируствовали: менаџерка пројекта и руководилац пројектног тима (помоћница министарке, Сектор за управљање животном средином, Министарство заштите животне средине), чланови пројектног тима (из Министарства заштите животне), представници других надлежних органа, академске заједнице, Привредне коморе Србије и оператера рударских јаловишта.

Састанак се састојао из три сесије са презентовањем активности и циљева пројекта SAFETY4TMF и дискусијама о безбедности рударских јаловишта у Републици Србији и подели надлежности у овој области, анализи постојећег законског оквира у области безбедности рударских јаловишта и могућности његовог унапређења. Присутни су разменили своја знања и искуства о наведеним темама.

Учесници састанка су исказали велико интересовање за ову тему и истакли заинтересованост за даљи рад и сарадњу.