Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

13. avgusta 2019.

Ministarstvo zaštite životne sredine je u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije, Zoološkim vrtom grada Beograda i Prirodnjačkim muzejem u Beogradu, učestvovalo u vraćanju sedam sova u prirodu, odnosno pet ćukova (Otus scops) i dve kukumavke (Athene noctua). Predmetni primerci noćnih ptica grabljivica potiču iz divljine, ali su privremeno boravile u Zoološkom vrtu grada Beograda radi oporavka i rehabilitacije. (više…)

8. avgusta 2019.

Ministarstvo zaštite životne sredine, a na osnovu Uredbe o bližim uslovima koje moraju da ispunjavaju korisnici sredstava, uslovima i načinu raspodele sredstava, načinu praćenja korišćenja sredstava i ugovorenih prava i obaveza, kao i drugim pitanjima od značaja za dodeljivanje i korišćenje sredstava Zelenog fonda Republike Srbije („Službeni glasnik RS”, broj 25/18), 6. avgusta 2019. godine donelo je Preliminarnu rang listu o dodeli sredstava Zelenog fonda Republike Srbije za pošumljavanje u 2019. godini. (više…)

2. avgusta 2019.

Pomoćnik ministra zaštite životne sredine Filip Abramović i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišli su radove na izgradnji gradskog kolektora za Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu. (više…)

1. avgusta 2019.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa načelnikom Šumadijskog upravnog okruga Biljanom Ilić Stošić i predsednikom Opštine Knić Miroslavom Nikolićem koji su ga  informisali o ekološkim problemima sa kojima se suočava opština Knić. (više…)

1. avgusta 2019.

Zajedničkim delovanjem u cilju zaštite i očuvanja ugroženih divljih vrsta, Ministarstvo zaštite životne sredine – Grupa za sprovođenje CITES Konvencije, Zavod za zaštitu prirode Srbije i Zoološki vrt grada Beograda danas su  u toku prepodnevnih časova  vratili u prirodno stanište ukupno 12 primeraka strogo zaštićenih vrsta ptica grabljivica. (više…)

29. jula 2019.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) Fransin Pikap o dosadašnjoj saradnji na projektima i planovima za naredni period.

Ministar Trivan  izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost na saradnji i podršci UNDP u realizaciji strateški važnih projekata u oblasti životne sredine i klimatskih promena. Ukazao je na značaj razvijanja  saradnje i  buduće akcije kroz podršku projektima u životnu sredinu, programima cirkularne i zelene ekonomije koji  pomažu Srbiji da razvije ekološki održive politike usmerene na rast i napredak od kojih će koristi imati njeni građani. (više…)

24. jula 2019.

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan sastao se danas sa državnim ministrom za zaštitu životne sredine Japana Minoruom Kiućijem koji je ujedno i u svojstvu generalnog sekretara Parlamentarne grupe Japan-Srbija u Donjem domu Parlamenta Japana u poseti Srbiji. Razgovor dva zvaničnika potvrdio je dobre odnose dve zemlje i obostranu visoku zainteresovanost za dalje jačanje bilateralnih odnosa, posebno u oblasti zaštite životne sredine. (više…)

KORISNI LINKOVI
Agencija za zaštitu životne sredine Republički hidrometeorološki zavod Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije Zavod za zaštitu prirode Srbije