Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

17. jula 2019.

Opstanak i povećanje brojnosti orla krstaša paradigma je zaštite životne sredine i borbe za očuvanje biološke raznovrsnosti i prirodnih vrednosti Srbije što je zadatak svih nas, rekao je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan povodom početka kampanje zaštite ove veličanstvene ptice koju realizuju kompanija Karlsberg Srbija u partnerstvu sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i Ministarstvom zaštite životne sredine. (više…)

16. jula 2019.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan svečano je danas pokrenuo u rad gravitacioni biološki prečistač otpadnih voda na farmi za uzgoj tovnih svinja „Milovan Ivanković“, u Zasavici kod Sremske Mitrovice. Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje je danas pokrenuto u celini radnog procesa izgrađeno je „Ozonvej“ domaćom tehnologijom koja je jedinstvena u svetu po inovatinom rešenju prerade otpadnih voda koje nastaju prilikom uzgoja svinja. (više…)

12. jula 2019.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan učestvovao je na Neformalnom sastanku ministara zaštite životne sredine zemalja članica Evropske unije koji je održan 11. i 12. jula 2019. godine u Helsinkiju, posvećenom klimatskim promenama i povećanju globalne ambicije Evropske unije u rešavanju ovog svetski značajnog pitanja, zaustavljanju gubitka biodiverziteta i mogućim rešenjima koje nudi cirkularna ekonomija. Neformalni sastanak ministara održan je u kontekstu predsedavanja Republike Finske Savetom Evropske unije. (više…)

9. jula 2019.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan danas je svečano potpisao i uručio ugovore predstavnicima nevladinih organizacija kojima Ministarstvo dodeljuje sredstva za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine u 2019. godini. Konkursom su opredeljena sredstva iz budžeta za 2019. godinu za sufinansiranje 85 projekata u ukupnom iznosu od pedeset miliona dinara. (više…)

8. jula 2019.

Na osnovu člana 12. Zakona o zaštiti prirode („Službeni glasnik RS”, br. 36/09, 88/10, 91/10-ispr., 14/16 i 95/18-dr. zakon) i Pravilnika o kompenzacijskim merama („Službeni glasnik RS”, broj 20/10), a na osnovu Mišljenja Zavoda za zaštitu prirode Srbije, radi ublažavanja štetnih posledica nakon izvršenih radova na projektovanju, izgradnji i uređenju ski staza uz šestosednu žičaru „Gvozdac” na području Nacionalnog parka „Kopaonik”, Ministarstvo zaštite životne sredine donelo je Rešenje o kompenzacijskim merama.  (više…)

6. jula 2019.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan prisustvovao je danas tradicionalnoj ekološkoj akciji podvodnog čišćenja Savskog jezera na Adi Ciganliji  u Beogradu, u kojoj je učestvovalo  više od 80 ronilaca policije, vojske i ronilačkih klubova iz Srbije i Republike Srpske. (više…)

5. jula 2019.

Sadnja milijardu hektara drveća u oblasti veličine SAD mogla bi biti “najefikasnije rešenje za klimatske promene do sada”, kažu istraživači. 

 

(više…)

KORISNI LINKOVI
Agencija za zaštitu životne sredine Republički hidrometeorološki zavod Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije Zavod za zaštitu prirode Srbije