Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

6. децембра 2019.

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је данас са амбасадором Јапана Ђунићијем Марујамом о актуелним питањима заштите животне средине и светским напорима у борби против климатских промена. (више…)

5. децембра 2019.

Министар заштите животне средине Горан Триван потписао је данас уговоре са представницима градова Краљева и Чачка и Општине Трстеник, о додели средстава за суфинасирање реализације пројеката санације и ремедијације несанитарних депонија на њиховом подручју. На основу потписаних уговора, овим локалним заједницама додељена су средства у укупном износу од 98.440.796,50 динара, на основу спроведеног Јавног конкурса за доделу средстава Зеленог фонда РС. (више…)

2. децембра 2019.

Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван, сусрео се данас у Мадриду  на маргинама Конференције страна потписница УН конвенције о промени климе COP 25, са председником Републике Науру који је истовремено и министар спољних послова те острвске земље Лионелом Аингимеа. (више…)

2. децембра 2019.

Министар заштите животне средине Горан Триван, у својству личног изасланика председника Републике Србије Александра Вучића, учествује на Самиту шефова држава и влада у оквиру Конференције Уједињених нација о промени климе COP 25, која је почела данас у Мадриду. (више…)

2. децембра 2019.

Министарство заштите животне средине дана 02.12.2019. године објављује Одлуку о утврђивању коначне ранг листе пројеката по Јавном конкурсу за суфинансирање реализацијe пројеката санацијe и ремедијације несанитарних депонија – сметлишта, у складу са чланом 12. став 7. Уредбе о ближим условима које морају да испуњавају корисници средстава, услове и начин расподеле средстава, критеријумима и мерилима за оцењивање захтева за расподелу средстава, начин праћења коришћења средстава и уговорених права и обавеза, као и друга питања од значаја за додељивање и коришћење средстава Зеленог фонда Републике Србије („Сл. гласник РС“, бр. 25 од 30. марта 2018. године). (више…)

29. новембра 2019.

Србија је посвећена борби против климатских промена, и наставиће да поставља и реализује циљеве везано за смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште, и спроводи мере за ублажавање последица и прилагођавање климатским променама, рекао је министар заштите животне средине Горан Триван на данашњем консултативном састанку са представницима невладиних организација, поводом учешћа делегације Србије на конференцији Уједињених нација о климатским променама  – КОП  25, која ће бити одржана од 2. до 13. децембра 2019. године у Мадриду, Шпанија. (више…)

28. новембра 2019.

Министар заштите животне средине Горан Триван је на конференцији „Поплаве у Србији – превенција, реакција, опоравак – научене лекције, наредни кораци“ указао да је парадигма за поплаве, за губљење људских живота, уништавање биодиверзитета и  материјалних добара,  прича  о климатским променама  на коју ће новом филизофијом живота човечанство морати да одговори. (више…)

28. новембра 2019.

Србија ће унапредити стање животне средине уколико обезбеди пуне административне и кадровске капацитете, обимнија инвестирања, и успостави такав стратешки оквир који ће подразумевати сарадњу свих одговорних субјеката и уграђивање еколошких циљева  у рад свих министарстава Владе Републике Србије, рекао је министар заштите животне средине Горан Триван на панелу „Платформа за партнерства 2020: Заједно до одрживих циљева“ који је одржан у оквиру данашње конференције „Лидерство је партнерство“, у организацији „Адрија медија групе“. (више…)

27. новембра 2019.

Министарство заштите животне средине Републике Србије посвећено је циљевима циркуларне, односно зелене економије, јер се она не односи само на питања животне средине, већ је много шири концепт који обухвата и економију и одрживост развоја, али пре свега филозофију живљења модерне цивилизације која мора пронаћи одговоре на процесе девастације који су на делу, рекао је министар заштите животне средине Горан Триван на данашњој конференцији „Националне перспективе циркуларне економије – искористимо могућности!“ одржане у оквиру пројекта „Управљање отпадом у контексту климатских промена“. (више…)

КОРИСНИ ЛИНКОВИ
Агенција за заштиту животне средине Републички хидрометеоролошки завод Агенција за заштиту од јонизујућих зрачења и нуклеарну сигурност Србије Завод за заштиту природе Србије