Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

26. новембра 2020.

У складу са Уредбом о условима и начину спровођења субвенционисане куповине нових возила која имају искључиво електрични погон, као и возила која уз мотор са унутрашњим сагоревањем покреће и електрични погон ( хибридни погон) (“Службени гласник РС, број 27/20), Министарство заштите животне средине од марта ове године субвенционира куповину електричних и хибридних возила. (више…)

23. новембра 2020.

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић посетила је данас Руму и заједно са руководством те општине обишла нове гасне котларнице у насељима Тивол и Солидарност, које су са почетком грејне сезоне пуштене у рад.

Министарка је похвалила напоре које руководство Руме улаже како би се грађанима осигурао бољи квалитет живота и здравија животна средина. (више…)

17. новембра 2020.

Министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић разговарала је данас са амбасадором Републике Турске у Србији Танжу Билгичем о сарадњи и пројектима у области заштите животне средине.

Амбасадор Билгич је на почетку састанка уручио министарки Вујовић писмо – честитку турског министра за животну средину и урбанизам поводом ступања на дужност министарке заштите животне средине и том приликом истакао да је ресор који је преузела, поред ресора здравља – имајући у виду пандемију ковида, један од најважнијих. (више…)

16. новембра 2020.

Министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић разговарала је данас са покрајинским секретаром за урбанизам и заштиту животне средине Владимиром Галићем о актуелним проблема из области заштите животне средине на територији Аутономне покрајине Војводинe. (више…)

29. октобра 2020.

Одлазећи министар заштите животне средине Горан Триван обавио је примопредају дужности са новом ресорном министарком Иреном Вујовић.

Горан Триван је министарки Вујовић предао извештаје о завршеним, започетим и планираним пројектима, као и о постављеним циљевима и будућим обавезама. (више…)

КОРИСНИ ЛИНКОВИ
Агенција за заштиту животне средине Републички хидрометеоролошки завод Агенција за заштиту од јонизујућих зрачења и нуклеарну сигурност Србије Завод за заштиту природе Србије