Vеsti

irena

Vujović ugostila studente FPN-a, koji su započeli stručnu praksu u Ministarstvu

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović ugostila je danas studente master studija Fakulteta političkih nauka u Beogradu, sa smera Ekološka politika, koji su započeli stručnu praksu u Ministarstvu zaštite životne sredine. Sastanku je prisustvovao i prodekan ovog fakulteta, profesor dr. Darko Nadić.

17.05.2022.
Irena

Vujović: Nastavljamo sa uklanjanjem divljih deponija

Nastavljamo da radimo za čistiju budućnost i rešavamo problem divljih deponija u Srbiji, a uz sredstva koja smo na poslednjem konkursu opredelili za tu namenu, rezultat će biti više od 700 očišćenih lokacija za godinu dana – izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović nakon što je potpisala ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava o dodeli sredstava za uklanjanje divljih deponija i projekte zaštite zemljišta.

 

13.05.2022.
Vujovic Bugarska

Vujović i Sandov potpisali Sporazum za unapređenje saradnje Srbije i Bugarske u oblasti zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović i potpredsednik Vlade za klimatske politike i ministar životne sredine i voda Bugarske Borislav Sandov potpisali su danas „Sporazum o proceni uticaja na životnu sredinu (EIA) i strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu (SEA) u prekograničnom kontekstu“, čiji je cilj da se unapredi saradnja u ovoj oblasti.

06.05.2022.

USVOJEN AKCIONI PLAN PROGRAMA UPRAVLjANjA OTPADOM U REPUBLICI SRBIJI ZA PERIOD OD 2022. DO 2024. GODINE

Ministarstvo zaštite životne sredine obaveštava zainteresovanu javnost da je Vlada Republike Srbije na 131. sednici usvojila Akcioni plan Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period od 2022. do 2024. godine.

04.05.2022.
Vujovic-Bisevac povelja

Ministarki Vujović u Novom Pazaru uručeno priznanje „Povelja grada“

Ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović danas je u Novom Pazaru uručena „Povelja grada“ za izuzetan doprinos razvoju ove lokalne samouprave.

20.04.2022.
Vujovic-Bisevac

Vujović: Nastavljamo sa ulaganjem u ekološke projekte u Novom Pazaru

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovor sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, na osnovu kojeg će lokalnoj samoupravi biti dodeljena sredstva za realizaciju projekta pošumljavanja na više lokacija.

20.04.2022.
IV posumljavanje

Vujović potpisala ugovore za projekte pošumljavanja širom Srbije

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas u Palati Srbija ugovore na osnovu kojih će biti dodeljena sredstva Ministarstva za ukupno 42 projekta pošumljavanja i ozelenjavanja, koji će se u ovoj godini realizovati u 37 lokalnih samouprava širom Srbije.

 

20.04.2022.
Vujovic govornica

Vujović otvorila prve Nacionalne konsultacije o životnoj sredini, u susret konferenciji Stokholm+50

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović otvorila je danas prve Nacionalne konsultacije o životnoj sredini, u okviru priprema Srbije za učešće na globalnoj konferenciji planiranoj za jun ove godine, “Stokholm+50: zdrava planeta za prosperitet svih – naša odgovornost, naša prilika”.

13.04.2022.

OBRAZAC ZA PREDLAGANjE DODATNIH AKTIVNOSTI U OKVIRU MERA OBUHVAĆENI PREDLOGOM AKCIONOG PLANA ZA PERIOD 2022 – 2024. GODINE

U petak, 8.04.2022. godine Ministarstvo zaštite životne sredine je predstavilo predlog Akcionog plana Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period od 2022. do 2024. godine.

11.04.2022.

OBAVEŠTENjE O LINKU ZA PREUZIMANjE PREDLOGA AKCIONOG PLANA PROGRAMA UPRAVLjANjA OTPADOM U REPUBLICI SRBIJI ZA PERIOD OD 2022. DO 2024. GODINE

07.04.2022.