Vеsti

Inspekcija Ministarstva zaštite životne sredine na terenu nakon požara u Boru

Inspekcija Ministarstva zaštite životne sredine izašla je na teren odmah po izbijanju požara u borskoj jami, koji se dogodio danas oko 11 sati i zbog kojeg se nad Borom nadvio gust crn dim.

19.05.2023.
Вујовић

Vujović sa šefom Misije OEBS-a o saradnji u oblasti zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Janom Bratuom sa kojim je razgovarala o saradnji u primeni propisa iz oblasti zaštite životne sredine.

17.05.2023.
Слика

Treći sastanak Upravnog odbora projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“

Danas je održan Treći sastanak Upravnog odbora projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ koji su otvorili državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Sandra Dokić, šef operacija Delegacije EU u Srbiji Nikola Bertolini i stalni predstavnik UNDP-a u Srbiji Jakup Beriš, a prisustvovali su mu i predstavnici ambasada Švedske i Švajcarske, Evropske investicione banke i drugih ministarstava.

11.05.2023.
Вујовић

Potpisan Memorandum o saradnji sa Udruženjem banaka Srbije

Ministarstvo zaštite životne sredine i Udruženje banaka Srbije potpisali su Memorandum o saradnji na projektima unapređenja zaštićenih područja i očuvanja biodiverziteta na teritoriji Republike Srbije.

09.05.2023.
Вујовић

Potpisani ugovori za zamenu kotlova u javnim ustanovama i individualnim ložištima

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovore sa predstavnicima 27 jedinica lokalne samouprave za zamenu kotlarnica u javnim ustanovama i 19 jedinica lokalne samouprave za zamenu individualnih ložišta, kojima se dodeljuju sredstva u skladu sa ovogodišnjim konkursom Ministarstva.

26.04.2023.
Dujanović

Obeležen Dan planete zemlje

Potpisivanjem ugovora o saradnji sa Šumarskim, Tehnološko-metalurškim i Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, i Fakultetom za primenjenu ekologiju Futura, kao i internacionalnom akcijom primarne separacije otpada u kojoj je učestvovalo više od sto studenata, na Avali je obeležen Dan planete Zemlje.

22.04.2023.

Proces konsultacija na temu deopozitnog sistema

Ministarstvo zaštite životne sredine  u narednom periodu pokreće proces konsultacija na temu uvođenja depozitnog sistema u Republici Srbiji.

11.04.2023.
слика

Seminarom za upravljače zaštićenih područja u Sokobanji obeležen Dan zaštite prirode

Zaštićena područja predstavljaju najbolja mesta na kojima se može pokazati koliko smo sposobni da ujedinimo i ostvarimo ciljeve zaštite prirode i održivog razvoja, kroz saradnju svih relevantnih subjekata – Ministarstva zaštite životne sredine, upravljača, lokalne samouprave i stanovništva.

 

11.04.2023.
слика

Studentska stručna praksa u Ministarstvu

Studentska stručna praksa prilika je za sticanje novih znanja, iskustava, radnih navika, kao i za praktično upoznavanje sa strukom za koju se studenti školuju. Ministarstvo zaštite životne sredine učestvuje u projektu koji organizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa univerzitetima u Republici Srbiji, a koji upravo ima za cilj da studentima približi rad javne uprave.

11.04.2023.
слика

Usvojena Uredba o proširenju SRP „Uvac“

Na sednici Vlade Republike Srbije održanoj 6. aprila usvojena je Uredba o proširenju ukupne površine Specijalnog rezervata prirode “Uvac” na 11.750 hektara, što je za oko 4 hiljade hektara više nego ranije, a utvrđeni su i novi režimi zaštite I, II i III stepena.

11.04.2023.