Vеsti

Одржана јавна расправа са презентацијом Нацрта закона о заштити од буке у животној средини

Održana javna rasprava sa prezentacijom Nacrta zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini

Javna rasprava sa prezentacijom  Nacrta zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini održana je juče, 15. juna, putem platforme Webex. Predstavnici lokalnih samouprava, stručnih organizacija i zainteresovani građani uzeli su učešće u javnoj raspravi, a nakon održane prezentacije i upoznavanja sa novinama koje donosi ovaj zakon izneli su svoje komentare, sugestije i predloge.

16.06.2021.
Вујовић: Само заједничким залагањем можемо да превазиђемо еколошке изазове

Vujović: Samo zajedničkim zalaganjem možemo da prevaziđemo ekološke izazove

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da se Srbija nalazi pred mnogobrojnim izazovima kada je reč o ekologiji, ističući da će oni moći da se prevaziđu uz saradnju svih ministarstava, zalaganje svakog pojedinca, ali i uz podršku društveno odgovornih kompanija u realizaciji zelenih projekata.

10.06.2021.
Вујовић: Нови закон допринеће ефикаснијем решавању проблема буке

Vujović: Novi zakon doprineće efikasnijem rešavanju problema buke

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović rekla je danas na javnoj raspravi u Beogradu, povodom predstavljanja Nacrta Zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini upravnicima stambenih zajednica iz centralnih beogradskih opština, da je Nacrt zakona veoma značajan za velike gradove širom Srbije, naročito za centralna gradska jezgra gde je problem buke najizraženiji.

10.06.2021.
Вујовић потписала Протокол о сарадњи са Фондом „Европски послови“ АП Војводине

Vujović potpisala Protokol o saradnji sa Fondom „Evropski poslovi“ AP Vojvodine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i direktor Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Aleksandar Simurdić potpisali su danas Protokol o saradnji, u cilju unapređenja saradnje na jačanju kapaciteta lokalnih samouprava i zajedničke podrške kako bi efikasnije koristile mogućnosti evropskih pretpristupnih fondova za ekološke projekte.

09.06.2021.
Вујовић: Људски фактор узрок пожара на депонији у Ковину

Vujović: Ljudski faktor uzrok požara na deponiji u Kovinu

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas, povodom požara koji je izbio na deponiji u Kovinu, da je na zahtev ministarstva nedavno urađen kompletan i detaljan snimak deponije, na osnovu kojeg je utvrđeno da nema zapaljivih gasova koji bi mogli da dovedu do požara. Ovde se radi o ljudskom faktoru, zbog čega je opština Kovin podnela krivičnu prijavu protiv NN lica.

09.06.2021.
Вујовић позвала локалне самоуправе да пријаве пројекте за уклањање дивљих депонија

Vujović pozvala lokalne samouprave da prijave projekte za uklanjanje divljih deponija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pozvala je danas gradove i opštine da kandiduju projekte za prevenciju nelegalnog odlaganja i uklanjanje otpada, jer će ministarstvo za sufinansiranje tih projekata u ovoj godini dodeliti 75 miliona dinara.

08.06.2021.
Вујовић: Ово ће бити година улагања у животну средину и решавања деценијских проблема

Vujović: Ovo će biti godina ulaganja u životnu sredinu i rešavanja decenijskih problema

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović poručila je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine koji se tradicionalno obeležava 5. juna, da će ovo biti godina ulaganja u ekologiju i rešavanja decenijskih problema u ovoj oblasti.

05.06.2021.
Натура 2000 дан на Европској зеленој недељи

Natura 2000 dan na Evropskoj zelenoj nedelji

U okviru Evropske zelene nedelje danas je predstavljen projekat „EU za Naturu 2000 u Srbiji“ u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu. Događaj su otvorili državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Jelena Tanasković i šef sektora za saradnju Delegacije EU u Srbiji Ingve Engstrom.

04.06.2021.
Вујовић са ђацима у Обедској бари

Vujović sa đacima u Obedskoj bari

Uoči Svetskog dana zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna, resorna ministarka Irena Vujović i potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić danas su simbolično, u Specijalnom rezervatu prirode „Obedska bara“, zajedno sa đacima Osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ iz Kupinova, sadili stabla hrasta lužnjaka.

04.06.2021.
Вујовић: Нацрт закона о заштити од буке од данас на јавној расправи

Vujović: Nacrt zakona o zaštiti od buke od danas na javnoj raspravi

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je da će Nacrt zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini biti na javnoj raspravi od 03. do 23. juna 2021. godine, što znači da će od danas, u narednih 20 dana, sve zainteresovane strane moći da pošalju svoje komentare, predloge i sugestije na tekst Nacrta zakona.

03.06.2021.