Vеsti

Saopštenje

Iznošenjem neistina u pojedinim medijima o navodnom dolasku inspekcije Bernske konvencije na Kameničku Adu i Šodroš, predstavnici NVO „Svet i Dunav“ obmanuli su javnost zloupotrebljavajući međunarodne institucije i Konvenciju čiji je Srbija potpisnik.

21.09.2022.
IV

Vujović: Srbija za tri puta povećala klimatsku ambiciju

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da je  revidiranim Nacionalno utvrđenim doprinosom, koji je Vlada usvojila u avgustu ove godine, Srbija povećala svoju klimatsku ambiciju za tri puta i time dala doprinos dostizanju globalnog cilja za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte, što će se pozitivno odraziti na privredu i kvalitet života građana.

21.09.2022.

Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača – 16. septembar

Danas se obeležava Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača, pod sloganom „Zajednička saradnja štiti život na Zemlji“ („Global cooperation protecting life on earth“).

16.09.2022.
VujovicLucani

Vujović u Lučanima: Nastavićemo da unapređujemo kvalitet životne sredine u svakoj opštini u Srbiji

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas sa predsednikom opštine Lučani Milivojem Dolovićem novu gasnu kotlarnicu u Guči, koja je izgrađena uz podršku ministarstva.

14.09.2022.
Irena

Vujović predsedavala drugom sednicom Nacionalnog saveta za klimatske promene

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović predsedavala je danas drugom sednicom Nacionalnog saveta za klimatske promene, na kojoj su sumirani najvažniji rezultati u odnosu na prethodno zasedanje, kao i planovi za naredni period.

12.09.2022.
Dujanovic

Dujanović obišao radove na uklanjanju divlje deponije u opštini Ruma

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović obišao je danas sa predsednicom opštine Ruma Aleksandrom Ćirić radove na uklanjanju divlje deponije u naselju Kraljevci.

08.09.2022.
irena

Vujović: Dogovorena intenzivnija saradnja Srbije i Crne Gore u oblasti zaštite životne sredine

U sklopu samita lidera inicijative „Otvoreni Balkan“, ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović sastala se sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Anom Novaković Đurović.

02.09.2022.
Irena

Vujović: Posle 30 godina rešili smo problem deponije u Trsteniku

Nesanitarna deponija "Osaonica" je nakon 30 godina sanirana i rekultivisana, a komunalni otpad na ovoj lokaciji sada se odlaže u skladu sa standardima – izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović nakon što je, zajedno sa predsednicom opštine Milenom Turk, obišla deponiju u Trsteniku.

31.08.2022.

Neistina da je Ministarstvo izdalo dozvolu za izgradnju fabrike za preradu opasnog otpada u Leskovcu

Ministarstvo zaštite životne sredine nije izdalo dozvolu za izgradnju fabrike za preradu opasnog otpada u Leskovcu, niti je za to nadležno. Javnost je obmanuta plasiranjem netačnih informacija koje su odraz nepoznavanja procedura, kako od strane nadležnih u gradskoj upravi grada Leskovca, tako i pojedinih članova gradske skupštine koji su tendenciozno tu temu premestili na politički teren.

18.08.2022.
Reka

Prijava za privredni prestup zbog uginuća ribe u opštini Arilje

Po prijavi uginuća ribe iz reke Moravica u opštini Arilje, republička inspekcija zaštite životne sredine izašla je na teren u najkraćem roku i konstatovala da je do uginuća ribe došlo 07. avgusta 2022. godine, jer je mini hidroelektrana „Brusnik“ ispuštala veliku količinu vode iz akumulacije.

12.08.2022.