Vеsti

Intenzivne aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas Radnoj grupi za sistemsko rešavanje pitanja zaštite vazduha, na kojoj su usaglašeni naredni koraci kako bi ovaj problem bio rešen u najkraćem mogućem roku.

24.01.2023.
Radna grupa

Sastanak Radne grupe za izradu Strategije zaštite životne sredine

Prvi sastanak Radne grupe za izradu Strategije zaštite životne sredine - Zelena agenda za Srbiju održava se danas, a otvorila ga je državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Sandra Dokić.

23.01.2023.
Вујовић

Sastanak ministarke Irene Vujović i narodnog poslanika Radomira Lazovića

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa narodnim poslanicima Radomirom Lazovićem i Đorđem Pavićevićem, na njihov zahtev, o stanju zaštite životne sredine u Srbiji i načinima da se ekološka slika poboljša.

17.01.2023.
Vujovic Bulatovic

Sastanak ministarke Vujović i poslanika Bulatovića

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa poslanikom Narodne skupštine Dejanom Bulatovićem o pitanjima zaštite životne sredine u Srbiji, a na sastanku je dogovoren nastavak otvorenog dijaloga i saradnje po pitanju svih tema iz oblasti ekologije.

16.01.2023.
Vujovic Hil

Vujović i Hil: Snažna saradnja Srbije i SAD i u oblasti zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas u Palati Srbija sa ambasadorom SAD u Beogradu, Kristoferom Hilom.

13.01.2023.

Dujanović: Zaustavljeno curenje amonijačne vode iz cisterne

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović rekao je povodom sinoćnjeg akcidenta na parkingu firme Saga u Pančevu da sektor MUP-a za vanredne situacije obezbeđuje lokaciju i prati njeno saniranje.

13.01.2023.

POZIV LOKALNIM SAMOUPRAVAMA ZA PRIJAVLjIVANjE POTREBA U VEZI SA OPREMOM ZA SAKUPLjANjE OTPADA U CILjU UNAPREĐENjA I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE U 2023. GODINI KOJA ĆE SE DAVATI NA KORIŠĆENjE

Ministarstvo zaštite životne sredine poziva jedinice lokalne samouprave da dostave prijavu sa podacima o svojim potrebama u vezi sa opremom za sakupljanje otpada u cilju unapređenja i zaštite životne sredine.

09.01.2023.
Вујовић

Ministarka Vujović i gradonačelnik Đurić: Izgradnja Regionalnog centra izuzetno važna za sve građane

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem o izgradnji Regionalnog centra za upravljanje otpadom – Novi Sad.

09.01.2023.

Bez prekoračenja graničnih vrednosti kvaliteta vazduha i voda u Pirotu

Prema poslednjim podacima sa mobilne stanice u Pirotu nije bilo prekoračenja granične vrednosti amonijaka. Satne koncentracije amonijaka su se kretale od 4 µg/m3 do 6 µg/m3, a jučerašnja dnevna vrednost bila je 5 µg/m3 (maksimalna dozvoljena koncentracija za tri sata je 200 µg/m3, a dnevna granična vrednost je 100 µg/m3 ). Prema poslednjim merenjima u 06 sati koncentracija amonijaka je 5 µg/m3.  

04.01.2023.

Poziv za kupovinu zaštićenih vrsta, stečenih protivzakonitom radnjom i zaplenjenih u postupku inspekcijskog nadzora

Na osnovu člana 123. stav 4. Zakona o zaštiti prirode („Službeni glasnik RS”, br. 36/09, 88/10 i 91/10-ispr., 14/16, 95/18 – dr. zakon i 71/21), ministar donosi odluku o prodaji, načinu i uslovima prodaje zaštićenih vrsta crnih tartufa stečenih protivzakonitom radnjom, koji su oduzeti u vršenju inspekcijskog nadzora od fizičkih lica. Prodaju se zaštićene vrste i to:

1.         2.000 grama zamrznutog crnog zimskog tartufa (Tuber macrosporum Vittad.), koji se nalazi u Zavodu za zaštitu prirode Srbije.

2.         73.550 grama zamrznutog crnog letnjeg tartufa (Tuber aestivum Vittad.), koji se nalazi u Zavodu za zaštitu prirode Srbije;

29.12.2022.