Javni uvid o Nacrtu uredbe o proglašenju i studiji zaštite Specijalnog rezervata prirode „Uvacˮ

Javni uvid o Nacrtu uredbe o proglašenju i studiji zaštite Specijalnog rezervata prirode „Uvacˮ

U skladu sa članom 43. Zakona o zaštiti prirode (,,Službeni glasnik RS”, br. 36/09, 88/10, 91/10-ispravka, 14/16 i 95/18-dr. zakon), Ministarstvo zaštite životne sredine oglašava

JAVNI UVID O NACRTU UREDBE O PROGLAŠENjU I STUDIJI ZAŠTITE SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE „UVACˮSpecijalni rezervat prirode „Uvac”, nalazi se na teritoriji opština Nova Varoš, Sjenica i Priboj.
    

1. JAVNI UVID O NACRTU UREDBE O PROGLAŠENjU I STUDIJI ZAŠTITE  SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE „UVACˮ, ODRŽAĆE SE U TRAJANjU OD 20 RADNIH DANA, OD 19. APRILA DO 14. MAJA 2021. GODINE.

 

Nacrt uredbe o proglašenju Specijalnog rezervata prirode „Uvac”i studija zaštite sa kartografskom dokumentacijom (u daljem tekstu: dokumenti o zaštiti), koje je na osnovu ovlašćenja shodno čl. 102. i 103. Zakona o zaštiti prirode izradio Zavod za zaštitu prirode Srbije, Beograd, biće izloženi na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Fizička i pravna lica mogu u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 14. majom 2021. godine, dostaviti u pisanoj formi primedbe na dokumenta o zaštiti Ministarstvu zaštite životne sredine, poštom ili na pisarnicu, sa naznakom „SRP „Uvacˮ – Javna uvid o zaštiti.

2. JAVNA RASPRAVA o dokumentima o zaštiti u okviru koje će biti razmatrane primedbe dostavljene tokom javnog uvida, zbog epidemiloške situacije, održaće se online. O datumu Javne rasprave i pojedinostima načina na koji će se održati Javna rasprava, javnost će biti obaveštena nanadno.  

3. IZVEŠTAJ O IZVRŠENOM JAVNOM UVIDU biće objavljen na internet stranici Ministarstva zaštite životne sredine i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Predlog Uredbe možete pogledati ovde.

Opis granice možete preuzeti ovde.

Obrazloženje Uredbe možete pogledati ovde.

Uvid u studiju o proglašenju Specijalnog rezervata prirode „Uvac“ možete pogledati ovde.

Grafički prikaz Specijalnog rezervata prirode „Uvac” možete pogledati ovde.