IZVEŠTAJ O SPROVEDENIM JAVNIM KONSULTACIJAMA O NACRTU ZAKONA O STRATEŠKOJ PROCENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU

U postupku pripreme Nacrta zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, Ministarstvo zaštite životne sredine sprovelo je javne konsultacije o Nacrtu zakona u periodu od 18. novembra 2021. godine do 28. novembra 2021. godine, stavljanjem Nacrta zakona na sajt Ministarstva zaštite životne sredine    (https://www.ekologija.gov.rs/informacije-od-javnog-znacaja/javne-raspra…),  kako bi sve zainteresovane strane bile blagovremeno i pravilno informisane o predloženim zakonskim rešenjima, čime bi se omogućilo da daju svoj doprinos daljem unapređenju predloženih    zakonskih    rešenja.

Tokom javnih konsultacija, dana 25. novembra 2021. godine, održana je video konferencija - Javne konsultacije o prvom Nacrtu zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, putem Webex platforme (https://ekologija.webex.com/ekologija/j.php?MTID=m44fe033ae2accf52ccfd23120eff8bd8) , zbog trenutne COVID situacije, u periodu od 13:00 do 14:30 časova na kojoj je predstavljen prvi Nacrt zakona o  strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu.
Kao rezultat sprovedenih javnih konsultacija, Ministarstvu zaštite životne sredine dostavljeni su komentari, primedbe i sugestije i isti su dostavljeni Radnoj grupi u cilju sačinjavanja ovog izveštaja.

Javnim konsultacijama o prvom Nacrtu zakona prisustvovali su predstavnici državnih organa i organizacija, privrednih subjekata i druga zainteresovana lica    u    oblasti    zaštite    životne    sredine:

Izveštaj o sprovedenim javnim konsultacijama možete preuzeti OVDE.