Izveštaj o sprovedenim javnim konsultacijama o Nacrtu zakona o kontroli opasnosti od velikih udesa koji uključuju opasne supstance

U postupku pripreme Nacrta zakona o kontroli opasnosti od velikih udesa koji uključuju opasne supstance, Ministarstvo zaštite životne sredine sprovelo je javne konsultacije o Nacrtu zakona u periodu od 17. novembra 2021. godine do 1. decembra 2021. godine, stavljanjem Nacrta zakona na sajt Ministarstva zaštite životne sredine (https://www.ekologija.gov.rs/informacije-od-javnog-znacaja/javne-raspra…), kako bi sve zainteresovane strane bile blagovremeno i pravilno informisane o predloženim zakonskim rešenjima, čime bi se omogućilo da daju svoj doprinos daljem unapređenju predloženih zakonskih rešenja.

Tokom javnih konsultacija, dana 26. novembra 2021. godine, održana je video konferencija - Javne konsultacije o prvom Nacrtu zakona o kontroli opasnosti od velikih udesa koji uključuju opasne supstance, putem Webex platforme (https://ekologija.webex.com/ekologija/j.php?MTID=m1fe6a3505cd9de91d6203…), zbog trenutne COVID situacije, u periodu od 13:00 do 14:30 časova na kojoj je predstavljen prvi Nacrt zakona o kontroli opasnosti od velikih udesa koji uključuju opasne supstance.
Kao rezultat sprovedenih javnih konsultacija, Ministarstvu zaštite životne sredine dostavljeni su komentari, primedbe i sugestije i isti su dostavljeni Radnoj grupi u cilju sačinjavanja ovog izveštaja.

Javnim konsultacijama o prvom Nacrtu zakona prisustvovali su predstavnici državnih organa i organizacija, privrednih subjekata i druga zainteresovana lica u oblasti zaštite životne sredine:

Izveštaj o sprovedenim javnim konsultacijama možete preuzeti OVDE.