Za zelene projekte u Zrenjaninu 15 miliona dinara

Dujanovic 1

Za zelene projekte u Zrenjaninu 15 miliona dinara

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posadili su danas stabla u završnici projekta uređenja parka u naselju Putnikovo u Zrenjaninu.

 

 

ADujanovicMinistarstvo zaštite životne sredine je za projekat pošumljavanja i ozelenjavanja dodelilo Zrenjaninu više od dva miliona dinara, dok je za realizaciju projekta zaštite zemljišta Zrenjaninu odobreno 13 miliona dinara.

- Zadovoljan sam kad se uverim na terenu da se projekti realizuju na vreme. Ove godine je Ministarstvo zaštite životne sredine za zelene projekte u Zrenjaninu izdvojilo više od 15 miliona dinara. Razgovaraćemo s gradonačelnikom da i u novoj budžetskoj godini konkurišu za sredstva koja obezbeđuje Ministarstvo.

ADujanovic2

U okviru Ministarstva oformili smo i odeljenje za saradnju s jedinicama lokalne samouprave, kako bismo kroz stalnu komunikaciju mogli da sagledamo probleme gradova i opština i da ispratimo zajedničke projekte – rekao je Dujanović dodajući da je za višenamenske projekte u lokalnim samoupravama Ministarstvo u ovoj godini uložilo više od 600 miliona dinara.

Završetku ozelenjavanja parka i sadnji mladica lešnika prisustvovali su danas i pokrajinski poslanik Darko Bađok i tehnički direktor JKP “Čistoća i zelenilo” Vladimir Vujin.

ADujanovic3