Vujović u Čačku: Izdvajamo 70,6 miliona dinara za završnu fazu radova na deponiji „Prelići“

Вујовић у Чачку: Издвајамо 70,6 милиона динара за завршну фазу радова на депонији „Прелићи“

Vujović u Čačku: Izdvajamo 70,6 miliona dinara za završnu fazu radova na deponiji „Prelići“

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas u Čačku sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem ugovor o sufinansiranju aktivnosti na realizaciji druge B faze projekta sanacije, zatvaranja i rekultivacije nesanitarne deponije „Prelići“, za šta je resorno ministarstvo izdvojilo 70,6 miliona dinara.

Vujović u Čačku: Izdvajamo 70,6 miliona dinara za završnu fazu radova na deponiji „Prelići“Vujović je navela da će ugovorom koji je danas potpisan biti obezbeđena sredstva za završetak projekta i dodala da se nada da će poslednja faza radova do kraja godine biti privedena kraju.

-Pored saniranja deponije Prelići, Čačku predstoje i drugi veliki projekti, pre svega, izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda za koje će planska dokumentacija biti završena do maja ove godine. Izgradnja postrojenja će biti finansirana iz IPA projekta i sa razdela Ministarstva zaštite životne sredine kroz kredit koji sprovodimo od CEB. To su velike vesti za grad Čačak – rekla Vujović.

​​Vujović u Čačku: Izdvajamo 70,6 miliona dinara za završnu fazu radova na deponiji „Prelići“ [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​ [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​Ministarka je istakla da se ova lokalna samouprava javljala i na konkurse Ministarstva za pošumljavanje i ozelanjavanje, a kako je navela, grad Čačak je konkurisao sa dobrim projektom.

-Rukovodstvo Čačka se izuzetno trudi da smanji aerozagađenje. Ono što je za nas kao ministarstvo važno jeste to što smo danas čuli da je u prethodnom periodu zamenjena kotlarnica „Proleće“ u centru grada, a svi korisnici priključeni na gas bez ikakve nadoknade. To je za svaku pohvalu i nadam se da ćemo se u narednom periodu zajedno boriti sa aerozagađenjem, ali i upravljanjem otpadom na najbolji način. Svaki primer dobre prakse ćemo pohvaliti i obići, a takođe želimo da učestvujemo u budućim projektima koji se tiču zaštite životne sredine i da ih podržimo – rekla je Vujović.

​​Vujović u Čačku: Izdvajamo 70,6 miliona dinara za završnu fazu radova na deponiji „Prelići“ [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​ [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​Prilikom posete Čačku ministarka je sa rukovodstvom grada obišla deponiju i transfer stanicu na Prelićima, kao i lokaciju na kojoj se planira izgradnja crpne stanice sa pratećim objektima na kanalu „Moravac“ – Ljubić.