Vujović i Šukri potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite životne sredine

Irena

Vujović i Šukri potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite životne sredine

U prisustvu predsednika Srbije i Egipta, Aleksandra Vučića i Abdela Fataha al Sisija, danas je potpisano 12 bilateralnih dokumenata, među kojima je i Memorandum o razumevanju između Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije i Ministarstva životne sredine Arapske Republike Egipat o saradnji u oblasti zaštite životne sredine.

Memorandum su potpisali ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i Samih Šukri, ministar spoljnih poslova Arapske Republike Egipat.

Dokumentom je predviđeno ostvarivanje saradnje u prioritetnim oblastima, među kojima su zaštita prirode, upravljanje otpadom, zaštita voda i vazduha od zagađivanja i klimatske promene, kroz organizovanje zajedničkih aktivnosti, seminara i sastanaka na ekspertskom nivou, kao i na nivou donosioca odluka.

irena

Memorandum o razumevanju između Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije i Ministarstva životne sredine Arapske Republike Egipat potpisan je u sklopu zvanične posete predsednika Abdela Fataha al Sisija Srbiji.

Potpisivanju bilateralnih dokumenata prethodilo je usvajanje Zajedničke deklaracije o uspostavljanju strateškog partnerstva između Repubilike Srbije i Arapske Republike Egipat, koju su potpisali predsednici Aleksandar Vučić i  Abdel Fatah al Sisi.