Vujović: Važno je da zajedno rešavamo probleme za dobrobit građana

Vujovic Tanaskovic

Vujović: Važno je da zajedno rešavamo probleme za dobrobit građana

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas sa predstavnicima beogradskih opština i lokalnih samouprava iz 12 okruga u Srbiji sa kojima je razgovarala o efikasnijem postupanju po prijavama koje građani šalju putem jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema Ministarstva.

Vujović je istakla da je putem Ekološkog sistema do sada stiglo skoro 1.800 prijava građana, od čega je deo zahteva rešen, a deo je u proceduri.

VT- Primetili smo da je mnogo prijava koje se ponavljaju, odnosno da više građana ukazuje na isti problem i te probleme moramo hitno da rešavamo. Za nas je u ovom poslu ključna dobra saradnja sa lokalnim samoupravama i zato vas još jednom pozivam da budemo ažurni i da radimo zajedno kako bismo građanima što pre mogli da damo povratnu informaciju povodom njihovog zahteva. Radom Ekološkog informacionog sistema dobićemo bolji uvid u to koji su ekološki problemi u lokalnim sredinama, što nam olakšava da na republičkom i lokalnom nivou planiramo sredstva u budžetu za tu namenu – rekla je Vujović.

Vujović je istakla da su predstavnici Ministarstva u više upravnih okruga održali obuke inspektora za rad na aplikaciji „gReact” (Green Reaction), kako bi mogli efikasnije da reaguju na prijave građana.LS

- Nastavićemo sa obukama inspektora širom Srbije, jer smo po prvi put uveli ovakav sistem i od velikog je značaja da on funcioniše. Potrebno je maksimalno zalaganje lokalnih samouprava i njihovih inspekcija, kako bismo udruženim snagama, na najbolji mogući način, rešavali probleme koji smetaju građanima. Važno je da svi zajedno  brinemo o životnoj sredini za dobrobit naših građana  – rekla je Vujović.

zajednickaMinistarka je danas razgovarala sa predstavnicima svih beogradskih opština, ali i sa gradonačelnicima i predsednicima opština iz Borskog, Zaječarskog, Zlatiborskog Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog, Pčinjskog i Kosovoskomitrovačkog okruga.