Srbija sadi: Akcija pošumljavanja i danas u više gradova i opština

Posumljavanje1

Srbija sadi: Akcija pošumljavanja i danas u više gradova i opština

Akcija "Srbija sadi" danas je nastavljena širom Srbije, a pošumljavanju na više lokacija pridružio se i veliki broj građana.

Sadi se u Somboru, Kladovu, Leskovcu, Zrenjaninu, Plandištu, Raškoj, Paliluli, Lazarevcu...

posumljavanje2Pošumljavanju u naselju Melenci kod Zrenjanina, pored sekretarke Ministarstva zaštite životne sredine Ivane Jokić i gradonačelnika Sime Salapure, prisustvovala je i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić, kao i Srđan Kružević, direktor preduzeća "Vode Vojvodine" koje je obezbedilo više od 26 hiljada sadnica za pošumljavanje ove lokacije.

posumljavanje- Širom Srbije započeli smo akciju “Srbija sadi” u sklopu koje će biti posađeno više od 50.000 sadnica u 30 gradova i opština. To je naš konkretan doprinos očuvanju i unapređenju životne sredine, ali i jedna od mera koju Ministarstvo zaštite životne sredine kontinuirano sprovodi u saradnji sa lokalnim samoupravama i društveno odgovornim kompanijama. Zahvaljujem preduzeću Vode Vojvodine koje je podržalo akciju "Srbija sadi" i obezbedilo veliki broj sadnica za pošumljavanje ove lokacije - rekla je Jokić.

Državni sekretar Aleksandar Dujanović prisustvovao je sa rukovodstvom Gradske opštine Palilula sadnji na Adi Huji u Beogradu, a pomoćnik ministarke Dejan Furjanović u Lazarevcu.

- Ministarstvo je ove godine obezbedilo 100 miliona dinara za sufinansiranje projekata pošumljavanja širom Srbije. Prošle godine smo zajedno sa lokalnim samoupravama posadili preko 150.000 stabala, a u istom pravcu nastavljamo i ove godine - istakao je Dujanović.

posumljavanje 4