Predstavljen program rada Temis Mreže

Predstavljen program rada Temis Mreže

erdeljanU Beču je održan prvi sastanak druge faze projekta Temis Mreže (Themis Network) na kojem je prisustvovao pomoćnik ministra Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Slobodan Erdeljan. Na sastanku je predstavljen okvir za višegodišnji program rada mreže za period 2014. – 2017. godine, kao i raspored aktivnosti za naredni period.

Nakon uspešne evaluacije prve faze projekta Temis Mreže  koja je trajala tri godine, Austrijska razvojna agencija, u okviru aktivnosti Austrijske razvojne saradnje, prepoznala značaj aktivnosti i donela odluku da  pruži  finansijsku podršku u narednom periodu 2014-2017. , a time je i potvrdila njenu posvećenost programu u kome je prepoznata  potreba kombinovanih aktivnosti obuke za nadležne  institucije  kako bi se uključio i obučio što veći broj osoba  iomogućila razmena informacija i saznanja susednih zemalja a koje se nalaze unutarmreže.

Imajući u vidu dostignuća i budući potencijal Temis mreže i doprinos u unutrašnjoj izgradnji kapaciteta i promovisanje regionalne saradnje, postoji puno  potencijala  za uključivanje svih strana odgovornih za sprvođenje zakona iz oblasti životne sredine, kao što su policija, javni tužioci, sudije i nevladin sektor.

Temis Sekretarijat je u okviru Regionalnog centra za životnu sredinu (REC), Budimpešta, Mađarska. Temis mreža, doprinela je unapređenju dijaloga između svih glavnih aktera u zemlji koji se bave životnom sredinom.