Početak sanacije u opštini Lučani

Početak sanacije u opštini Lučani

lucani sastanakMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković, sastala se danas sa Vesnom Stambolić, predsednikom opštine Lučani i Mihailom Nikolićem, pomoćnikom predsednika opštine. Pored ministra sastanku su prisustvovali i Nataša Milić, direktor Republičke direkcije za vode, Goran Puzović, direktor JKP Srbijavode, Veljko Dimitrojević, pomoćnik direktora JKP Srbijavode, Gordana Šekularac, posebni savetnik ministra.

Tema sastanka bila je sanacija i rešavanje problema nastalih tokom nedavnih poplava u opštini Lučani. Dogovoreno je da će u roku od  15 dana biti urađeno tehničko rešenje za hitnu sanaciju u opštini Lučani vezano za vodotok reke Bjelice u prvoj liniji odbrane.

U narednom periodu, u saradnji sa stručnim službama Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine - Republičke direkcije za vode, JKP Srbijavoda i Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi uradiće se predlog dugoročnog rešenja za odbranu od poplava na padinama i vodotokovima.