Osnovano zajedničko telo za razvijanje programa sistemskog ekološkog obrazovanja

Основано заједничко тело за развијање програма системског еколошког образовања

Osnovano zajedničko telo za razvijanje programa sistemskog ekološkog obrazovanja

Sporazum o osnivanju zajedničkog tela za saradnju na razvijanju programa sistemskog i participativnog obrazovanja za oblast zaštite životne sredine u cilju održivog razvoja, potpisan je danas između Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Osnivanje zajedničkog tela, koje će raditi na sistemskoj ekološkoj edukaciji dece i mladih u cilju podizanja svesti o zaštiti životne sredine, klimatskim promenama i održivom razvoju, najavili su resorni ministri Irena Vujović i Branko Ružić na sastanku održanom početkom aprila.

Zadatak zajedničkog tela je da se bavi pitanjima razvoja programa sistemskog i participativnog obrazovanja za oblast zaštite životne sredine i njegove integracije u sistem formalnog obrazovanja Republike Srbije, kojima je priroda takva da je neophodna kontinuirana saradnja oba resora u Vladi, imajući u vidu njihovu nadležnost. Telo će raditi i na promovisanju važnosti očuvanja životne sredine, kao i na razvijanju svesti i daljem unapređivanju znanja kod dece i mladih iz ove oblasti.

Zajedničkim telom, koje čine predstavnici oba ministarstva, predsedavaće Jelena Tanasković, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine.