Ministarstvo životne sredine obezbedilo 96 miliona dinara za sanaciju i dodatne kapacitete regionalne deponije „Duboko“ Užice

Министарство животне средине обезбедило 96 милиона динара за санацију и додатне капацитете регионалне депоније „Дубоко“ Ужице

Ministarstvo životne sredine obezbedilo 96 miliona dinara za sanaciju i dodatne kapacitete regionalne deponije „Duboko“ Užice

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević Ugovor o prenosu finansijskih sredstava u iznosu od 96 miliona dinara toj lokalnoj samoupravi, radi finansiranja projekta proširenja tela deponije i saniranja klizišta, u okviru Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Duboko“.

​​Ministarstvo životne sredine obezbedilo 96 miliona dinara za sanaciju i dodatne kapacitete regionalne deponije „Duboko“ Užice [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​ [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​Ministarka Vujović istakla je da će tim projektom biti obezbeđeni uslovi za pravilno upravljanje otpadom i adekvatnu zaštitu životne sredine kako za region Užica, tako i za Novu Varoš, Priboj, Prijepolje i Sjenicu, koji će do izgradnje svog regionalnog centra koristiti regionalnu deponiju „Duboko“ za odlaganje otpada iz svojih opština.

 

  • To je deo šireg procesa koji treba da obezbedi trajno rešenje problema sa deponovanjem komunalnog otpada. Počeli smo od hitnog zatvaranja nesanitarne deponije „Stanjevine“ u Prijepolju, što je dogovoreno početkom novembra na sastanku sa predstavnicima Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Užica i Čačka. Paralelno sa tim, pristupamo rešavanju pitanja Regionalne deponije „Duboko“ Užice - naglasila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ona je dodala da su budžetom  Ministarstva zaštite životne sredine za 2021. godinu opredeljena i sredstva za izgradnju Transfer stanice „Banjica“ u Novoj Varoši, čime se rešava pitanje upravljanja otpadom za region koji čine Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, a u tim opštinama prestaje deponovanje otpada na nesanitarne deponije, koje će biti zatvorene i sanirane.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević zahvalila je Ministarstvu zaštite životne sredine na pomoći u rešavanju problema, i pohvalila postojanje snažne volje i spremnosti da se pristupi rešavanju višedecenijskih problema.