Ministarki Vujović ključ grada i Povelja počasnog građanina Šapca

Вујовић награда Шабац 1.jpg

Ministarki Vujović ključ grada i Povelja počasnog građanina Šapca

Na svečanosti povodom Praznika grada Šapca, ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović uručen je simbilično ključ grada, kao i vredno priznanje Povelja počasnog građanina za doprinos razvoju i promociji ove lokalne samouprave.

Vujović nagrada Šabac 2.jpg

Vujović je zahvalila gradonačelniku Aleksandru Pajiću i svim građanima što su prepoznali zalaganje Ministarstva, ističući da je ovo priznanje kruna marljivog rada na rešavanju višedecenijskih ekoloških problema u Šapcu.

Vujović nagrada Šabac 3.jpg„Veliki uspeh koji smo zajedno ostvarili, jeste sanacija i rekultivacija ekološke bombe Šapca - nesanitarne deponije 'Dudara'.  Uspeli smo da završimo ogroman posao, od suštinskog značaja za Šapčane, jer je deponija koja se prostirala uz obalu reke Save, na 500 metara od centra grada i na samo 100 metara od prvih stambenih zgrada, decenijama smetala građanima. Posebno želim da se zahvalim vrednim radnicima koji su obavili značajan posao i završili sve radove pre dogovorenog roka. Možemo da budemo ponosni što budućim generacijama ne ostavljamo u nasleđe smetlište, već zelenu oazu i čistiji Šabac“, rekla je Vujović.

Vujović nagrada Šabac 4.jpg

Vujović je dodala da je Ministarstvo zaštite životne sredine uložilo značajna sredstva i u druge projekte u Šapcu, kojima je cilj unapređenje kvaliteta vazduha, poput ozelenjavanja, zamene individualnih ložišta, zamene kotlarnica u pet škola, dok je u planu zamena kotlova u još četiri škole.

Vujović nagrada Šabac 5.jpg„Za građane je važno da znaju da će zaštita životne sredine ostati visoko na listi prioriteta i budućoj Vladi Srbije. I dalje će se razgovarati sa zainteresovanim građanima, kako bi se izlazilo u susret njihovim potrebama. Čvrsto verujem da ćemo, uz punu podršku predsednika Aleksandra Vučića, uspeti da ostvarimo ambiciozne planove za zelenu budućnost. Svojevremeno smo, kada mnogi nisu verovali, uspeli da umrežimo Srbiju autoputevima i građani Šapca osećaju taj benefit, jer do Beograda stižu za 45, a do Rume za 15 minuta. Pokazali smo građanima da možemo da realizujemo velike projekte i nećemo posustati sve dok, projekat po projekat, ne podignemo kvalitet životne sredine i kvalitet života svih“, rekla je Vujović.

Vujović nagrada Šabac 6.jpg

Ministarka je zahvalila što je laureat tradicionalne Aprilske nagrade Šapca za 2024. godinu i pozvala gradstvo rukovodstvo da nastavi da kandiduje kvalitetne projekte koji će, uz podršku države, uticati na bolji kvalitet životne sredine u Gradu Šapcu.