Ministarka Vujović sadila stabla sa studentima na Dan planete Zemlje

Министарка Вујовић садила стабла са студентима на Дан планете Земље

Ministarka Vujović sadila stabla sa studentima na Dan planete Zemlje

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pridružila se danas velikoj akciji sadnje koju su povodom Svetskog dana planete Zemlje pokrenuli studenti u više gradova u Srbiji. Ministarka je nova stabla posadila u Studentskom gradu zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem, direktorom Studentskog centra „Beograd“ Goranom Minićem, studentima i predstavnicima SKONUS i CEROB.

Vujović je pohvalila današnju inicijativu studenata, koji svojim primerom utiču na podizanje svesti mladih o značaju očuvanja prirode.

Ministarka Vujović sadila stabla sa studentima na Dan planete Zemlje- Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas mogla da posadim stabla zajedno sa studentima, potpredsednikom Vlade i resornim ministrom Ružićem, državnim sekretarima i direktorom Minićem koji uvek podrži ili inicira ovakve akcije. Više od 200 stabla će danas, u studentskoj akciji, biti posađeno širom zemlje - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici. Današnja akcija je organizovana na Dan planete Zemlje, a mi ćemo se truditi da one budu češće, bez obzira na to koji je dan – rekla je ministarka.

Vujović je dodala da Ministarstvo koje vodi podržava pošumljavanje i ozelenjavanje i kroz nedavno sproveden konkurs za lokalne samouprave, a kako je navela, 38 opština i gradova u Srbiji dobilo je sredstva za tu namenu. Ona je podsetila da je sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dogovoreno i formiranje zajedničkog tela, koje će se baviti sistemskom ekološkom edukacijom dece i mladih, u cilju podizanja svesti o zaštiti životne sredine, sa akcentom na klimatske promene i održivi razvoj.

Ministarka Vujović sadila stabla sa studentima na Dan planete Zemlje- Hvala studentima, izuzetno nam znači njihova inicijativa. Drago mi je što su promoteri očuvanja životne sredine i što svojim aktivizmom pokazuju da imaju razvijenu svest da od onoga što učinimo danas za našu zemlju i našu planetu zavisi kakav ćemo kvalitet života imati u budućnosti – poručila je Vujović.