Ministarka Vujović nenajavljeno obišla radove na sanaciji nesanitarne deponije u Rumi

Министарка Вујовић обилази радове на депонији у Руми

Ministarka Vujović nenajavljeno obišla radove na sanaciji nesanitarne deponije u Rumi

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović danas je nenajavljeno obišla radove na prvoj fazi sanacije nesanitarne deponije u Rumi, na kojoj se 40 godina nepravilno odlagao otpad sa teritorije ove lokalne samouprave.

 

 

Ministarka Vujović u RumiVujović je istakla da joj je drago što se uverila da se radovi na sanaciji deponije u Rumi izvode i brže nego što je inicijalno planirano.

 

Radovi će biti završeni pre roka„Drago mi je što sam se na licu mesta uverila da se radovi na realizaciji prve faze projekta izvode punom parom. Vredni radnici koje sam zatekla na terenu, rekli su mi da očekuju da će završiti posao i pre ugovorenog roka. Za nas je to važno, jer je deponija u Rumi na svega 2,5 kilometara od prvog naseljenog mesta, a nakon decenija napravilnog odlaganja otpada predstavljala je najveći ekološki problem ovog kraja. Nadam se da će po završetku prve faze, ubrzo početi radovi i na drugoj fazi sanacije, nakon kojih će na mestu deponije koja se prostire na osam hektara biti zelena površina“, rekla je Vujović.

 

Radovi an deponiji u Rumi

Ministarka Vujović je navela da Ruma već odlaže komunalni otpad sa svoje teritorije na pravilan način, na novoj Regionalnoj deponiji Srem-Mačva. Naredne godine će, kako je rekla, značajna sredstava biti uložena u nadogradnju regionalne deponije Srem-Mačva, koja će biti regionalni centar u kojem se otpad tretira i odlaže po najsavremenijim standardima.