Ministarka Irena Vujović počasna građanka Trstenika

Министарка Ирена Вујовић почасна грађанка Трстеника

Ministarka Irena Vujović počasna građanka Trstenika

Ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović danas je uručeno priznanje „Počasni građanin opštine Trstenik“, za izuzetan doprinos zaštiti životne sredine u ovoj lokalnoj samoupravi.

Ministarka Irena Vujović počasna građanka TrstenikaPriznanje je dodeljeno u sklopu svečanosti povodom obeležavanja Dana oslobođenja Trstenika i Dana opštine. Ministarka Vujović je zahvalila predsednici opštine Mileni Turk i svim građanima, ističući da je velika čast biti počasna građanka opštine divnih ljudi i vrednih domaćina.

- Ponosna sam što je, nakon svih uspeha na ekonomskom planu koje smo prethodnih godina postigli, pored fabrika i novih radnih mesta, novih puteva, pruga, škola, vrtića i zdravstvenih objekata, sada izgradnja zelene infrastrukture visoko na lestivici prioriteta. Vlada Srbije i Ministarstvo koje vodim ulažu značajna sredstva u zelene projekte u Trsteniku. Uložili smo u sanaciju i rekultivaciju deponije u Osaonici, ali i u druge projekte koji će doprineti lepšem i kvalitetnijem životu u ovoj opštini. Raduje me što u opštinskom rukovodstvu imamo pouzdane partnere i što zajedno rešavamo probleme kojima se niko pre nas nije bavio – rekla je Vujović.

Ministarka Irena Vujović počasna građanka TrstenikaVujović je poručila da će Ministarstvo nastaviti da sprovodi zelene projekte koji će građanima omogućiti zdraviju životnu sredinu kakvu i zaslužuju.

- Naši preci su se borili za slobodu u kojoj danas živimo, a naš zadatak je da budućim naraštajima obezbedimo čistiju budućnost. Brigom o svojoj okolini pokazujemo ljubav prema svojoj zemlji, a ulaganje u tu oblast naš je zalog za budućnost. Zato ću se truditi da poverenje koje ste mi ovim priznanjem ukazali, opravdam predanim radom i rezultatima, a sigurna sam da zajedno možemo da uradimo velike i značajne stvari za dobrobit građana Trstenika – poručila je Vujović.