„Novi pristup u zaštiti voda u Republici Srbiji“ – radionice u Beogradu

„Novi pristup u zaštiti voda u Republici Srbiji“ – radionice u Beogradu

Dve radionice pod nazivom „Novi pristup u zaštiti voda u Republici Srbiji“ biće održane 27. i 28. novembra 2014. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine (ulica Ruže Jovanovića 27a, Beograd) .

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije - Odsek za zaštitu voda, u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju, OEBS - Misija u Republici Srbiji, uz logističku podršku Regionalnih privrednih komora, lokalnih samouprava i Arhus centara tokom 2013. i 2014. godine realizuju projekat „Novi pristup u zaštiti voda u Republici Srbiji“.

Cilj projekta je: Unapređenje zaštite voda na teritoriji Republike Srbije, kroz poboljšanje informisanosti različitih ciljnih grupa o primeni podzakonskih akata iz ove oblasti i obavezama koje iz njih proističu.

U okviru gore navedenog projekta 27. i 28. novembra 2014. godine, sa početkom u 10 časova u prostorijama Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine (ulica Ruže Jovanovića 27a, Beograd), biće organizovane dve radionice pod nazivom „Novi pristup u zaštiti voda u Republici Srbiji“.

Ciljna grupa na radionici planiranoj 27. novembra 2014. godine su predstavnici institucija  relevantnih za oblast voda, a na radionici planiranoj 28. novembra 2014. godine ciljna grupa su predstavnici relevantnih inspekcijskih službi.

Na radionicama će biti detaljnije prikazana podzakonska akta koja uređuju oblast zaštite voda, kao i obaveze koje iz njih proističu, i to: Uredba o graničnim vrednostima prioritetnih i prioritetnih hazardnih supstanci koje zagađuju površinske vode i rokovima za njihovo dostizanje (“Sl. glasnik RS”, br. 24/14), Uredba o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje (“Sl. glasnik RS”, br. 50/12), kao i Uredba o graničnim vrednostima emisije zagađujućih materija u vode i rokovima za njihovo dostizanje (“Sl. glasnik RS”, br. 67/11 i 48/12).