„Henkel Srbija“ d.o.o. Beograd – ogranak, Fabrika za proizvodnju deterdženata, Kruševac - Zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu

„Henkel Srbija“ d.o.o. Beograd – ogranak, Fabrika za proizvodnju deterdženata, Kruševac - Zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu

Na osnovu člana 20. stav 1. i člana 29. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, br. 135/04 i 36/09), u skladu sa članom 3., 4. i 5. Pravilnika o postupku javnog uvida, prezentaciji i javnoj raspravi o studiji o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, br. 69/05), Ministarstvo zaštite životne sredine daje sledeće

O B A V E Š T E Nj E

Obaveštavaju se javnost i zainteresovani organi i organizacije da je nosilac projekta „Henkel Srbija“ d.o.o. Beograd – ogranak, Fabrika za proizvodnju deterdženata, Kruševac, podneo Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta: Dogradnja, rekonstrukcuja i prenamena objekta za proizvodnju deterdženata za mašinsko pranje rublja (ET4) i proizvodnju kuglica za osvežavanje i negu toaleta (SVR 3) sa skladištem ambalaže i sirovina, na katastarskoj parceli br. 2880 KO Dedina, Opština Kruševac – Grad Kruševac, zaveden pod brojem 353-02-02584/2022-03.

Uvid u Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu može se izvršiti u prostorijama Ministarstva, u Novom Beogradu, Omladinskih brigada 1, kancelarija 426, svakog radnog dana od 11-14 časova, u roku od 20  dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja u dnevnom, odnosno lokalnom listu, kao i na službenom sajtu Ministarstva.

Zainteresovana javnost može da izvrši uvid u sadržinu predmetne Studije svakog radnog dana i u prostorijama Gradske uprave Kruševac, Gazimestanska br.1, 37 000 Kruševac.

Primedbe i mišljenja na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu podnose se u pisanom obliku i dostavljaju Ministarstvu zaštite životne sredine, Omladinskih brigada 1, Novi Beograd.

Dana 18.01.2023. godine u 13 00  časova, u prostorijama Gradske uprave Kruševac, biće održana javna rasprava i prezentacija predmetne Studije, a u skladu sa instrukcijama Vlade i kriznog štaba formiranog zbog COVID-a 19.