Министарки Вујовић кључ града и Повеља почасног грађанина Шапца

Вујовић награда Шабац 1.jpg

Министарки Вујовић кључ града и Повеља почасног грађанина Шапца

На свечаности поводом Празника града Шапца, министарки заштите животне средине Ирени Вујовић уручен је симбилично кључ града, као и вредно признање Повеља почасног грађанина за допринос развоју и промоцији ове локалне самоуправе.

Вујовић награда Шабац 2.jpg

Вујовић је захвалила градоначелнику Александру Пајићу и свим грађанима што су препознали залагање Министарства, истичући да је ово признање круна марљивог рада на решавању вишедеценијских еколошких проблема у Шапцу.

Вујовић награда Шабац 3.jpg„Велики успех који смо заједно остварили, јесте санација и рекултивација еколошке бомбе Шапца - несанитарне депоније 'Дудара'.  Успели смо да завршимо огроман посао, од суштинског значаја за Шапчане, јер је депонија која се простирала уз обалу реке Саве, на 500 метара од центра града и на само 100 метара од првих стамбених зграда, деценијама сметала грађанима. Посебно желим да се захвалим вредним радницима који су обавили значајан посао и завршили све радове пре договореног рока. Можемо да будемо поносни што будућим генерацијама не остављамо у наслеђе сметлиште, већ зелену оазу и чистији Шабац“, рекла је Вујовић.

Вујовић награда Шабац 4.jpg

Вујовић је додала да је Министарство заштите животне средине уложило значајна средства и у друге пројекте у Шапцу, којима је циљ унапређење квалитета ваздуха, попут озелењавања, замене индивидуалних ложишта, замене котларница у пет школа, док је у плану замена котлова у још четири школе.

Вујовић награда Шабац 5.jpg„За грађане је важно да знају да ће заштита животне средине остати високо на листи приоритета и будућој Влади Србије. И даље ће се разговарати са заинтересованим грађанима, како би се излазило у сусрет њиховим потребама. Чврсто верујем да ћемо, уз пуну подршку председника Александра Вучића, успети да остваримо амбициозне планове за зелену будућност. Својевремено смо, када многи нису веровали, успели да умрежимо Србију аутопутевима и грађани Шапца осећају тај бенефит, јер до Београда стижу за 45, а до Руме за 15 минута. Показали смо грађанима да можемо да реализујемо велике пројекте и нећемо посустати све док, пројекат по пројекат, не подигнемо квалитет животне средине и квалитет живота свих“, рекла је Вујовић.

Вујовић награда Шабац 6.jpg

Министарка је захвалила што је лауреат традиционалне Априлске награде Шапца за 2024. годину и позвала градство руководство да настави да кандидује квалитетне пројекте који ће, уз подршку државе, утицати на бољи квалитет животне средине у Граду Шапцу.