20171205_111718Министар заштите животне средине Горан Триван 05.12.2107. године присуствовао је свечаном обележавању 97. година постојања и рада  Шумарског факултета Универзитета у Београду. Том приликом, министар Триван упутио је честитке руководству и свим запосленима и студентима Факултета, и пожелео даље успешно трајање.

У свом поздравном обраћању, министар је посебно нагласио значај подршке стручног и научног мњења за рад Министарства, односно на резултате у раду на заштити животне средине и природе. „Знање  је најважније, и пресудно за пут којим ће Србија напредовати у будућности“, рекао је. „Борба за бољу и чистију животну средину и очуван биодиверзитет нема алтернативу. Како на глобалном, планетарном нивоу, тако и у нашој земљи пошумљавање даје најефикасније резултате у борби против климатских промена, док је стручно знање у овој области данас важније него икада“, нагласио је Триван.

20171205_111820Декан факултета проф. др Ратко Ристић представио је на свечаности историјат и рад Шумарског факултета, високошколске установе која је у првих пет основаних на Универзитету у Београду. Током скоро једног века свог постојања, Факултет је остварио значајна постигнућа – од образовнонаучног рада, до рада на заштити природних вредности, значајних инвестиционих радова, издавачке делатности, промоције, ангажовања и организовања студената,  итд.