Конференција поводом завршетка твининг пројекта “Даљи развој управљања хемикалијама и биоцидним производима у Републици Србији“ биће одржана 2. марта 2018. године са почетком у 11 часова, у Палати Србија (сала Београд), Булевар Михајла Пупина 2, Нови Београд.

Пројекат “Даљи развој управљања хемикалијама и биоцидним производима у Републици Србији” који је вредан 1.000.000 евра, финансирала је Европска унија из својих претприступних фондова, а кофинансирала Република Србија. Главни циљ пројекта био је да се Србија што боље припреми за спровођење европског законодавства у области хемикалија и биоцида након приступања Унији. Реализован у оквиру процеса придруживања ЕУ и усвајања европских стандарда у заштити животне средине, представља корак даље у унапређењу система управљања хемикалијама и биоцидним производима у нашој земљи. Такође, резултати пројекта допринеће да Србија испуни услове за приступање из Поглавља 27 који се односе на хемикалије.

Позивамо новинаре да медијски пропрате догађај. Изјаве за представнике медија планиране су након поздравних говора. Захтеве за акредитације неопходно је послати најкасније до петка, 02. марта 2018, до 8 часова, на и-мејл  marija.tanaskovic[at]nullekologija.gov.rs.

Агенду догађаја можете преузети овде.