Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sastao se danas sa predstavnicima Opštine Vladimirci.

Ukazujući na najveće ekološke probleme sa kojima se njihova opština već više godina suočava, predsednik opštine Vladimirci Milorad Milinković posebno je istakao problem zagađenja vazduha i zemljišta nastao usled rada termoelektrane „ Nikola Tesla“ ( TENT ) u Obrenovcu, odnosno odlaganja pepela i emisije štetnih gasova, koje direktno utiču na zdravlje ljudi, životinja i biljaka.

S obzirom da je Opština Vladimirci mala opština i nema dovoljno sredstava za rešavanje ovog problema, ministar Trivan je ukazao da će Ministarstvo pružiti svu moguću pomoć i podršku kako bi se ovaj problem sanirao. Ministar je rekao da će Ministarstvo pružiti svu stručnu pomoć kako bi se problem sagledao u celosti, a zatim pronašla moguća rešenja. U zajedničkoj saradnji sa Elektroprivredom neophodno je obezbediti zdravije uslove za život, dodao je.

„Problem koji imamo pred sobom je višegodišnji. Put rešenja nije lak, ali tim putem se mora krenuti, kako bi očistili Srbiju i pružili kvalitetniji život našoj deci“, zaključio je ministar Trivan na današnjem sastanku.