Министар заштите животне средине Републике Србије Горан Триван, министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, и министар одрживог развоја и туризма Црне Горе Павле Радуловић састаће се у уторак, 23. априла 2019. године у 10 часова у сали зграде ЗП „Хидроелектране на Дрини“ у Андрићграду, Вишеград, Босна и Херцеговина.

Циљ састанка је унапређење заједничке сарадње и спремности за решавање проблема загађења водотокова које деле ове три стране, реке Дрине и Лима, као и чињенице да постоји заједничка одговорност у вези еколошки прихватљивог и одрживог управљања овим значајним речним токовима, као и старања о њиховој даљој судбини.

Такође, министри ће одржати састанак са представницима општина  Бајина Башта,  Рудо, Вишеград,  Бјело Поље,  Прибој, Беране и Пријепоље и са директорима хидроелектарана Бајина Башта, Вишеград и Лимске. Након састанка планиран је обилазак хидроелектране Вишеград и локације где се сакупља отпад.

АГЕНДА:

9:50 – Долазак гостију и медија (Управна зграда ЗП „Хидроелектране на Дрини“, Андрићград, Вишеград, Босна и Херцеговина)

10:00 – Трилатерални састанак министара (омогућено снимање почетка састанка):

  • Горан Триван, министар заштите животне средине Републике Србије
  • Сребренка Голић, министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске
  • Павле Радуловић, министар одрживог развоја и туризма Црне Горе

11:00 – Састанак министара са начелницима општина и директорима хидроелектрана (омогућено снимање почетка састанка)

12:30 – Обилазак са делегацијама хидроелектране Вишеград и локације где се сакупља отпад (након обиласка предвиђене су изјаве за медије)